Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Σύσκεψη στο ΠΑΣΟΚ πριν από τη συνάντηση των τριών αρχηγών


thumb
Δυσαρεστημένο εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ, ή καλύτερα ο πρόεδρός του Ευάγγελος Βενιζέλος, με την εμφάνιση της κυβέρνησης και συγκεκριμένα του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα στο Eurogroup.
Εδώ και 24 ώρες η Ιπποκράτους επιθυμεί να κρατήσει αποστάσεις από την παρουσία, τις δηλώσεις και τη στάση του κ. Στουρνάρα και για το λόγο αυτό ζήτησε τη σημερινή σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών, αν και θα μπορούσε να θεωρηθεί απόλυτα λογική μετά το Eurogroup.
Όπως μεταδίδεται, πριν τη συνάντηση στο Μαξίμου θα προηγηθεί στην Ιπποκράτους ευρεία σύσκεψη, υπό την προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Στην ουσία, η συζήτηση θα αφορά στη διαμόρφωση των τελικών θέσεων, με τις οποίες θα προσέλθει ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην συνάντηση με τους κ.κ. Σαμαρά και Κουβέλη.
Ανεπίσημες πληροφορίες από την Ιπποκράτους μιλούν για συνάντηση «μεγάλης κρισιμότητας», φράση που προξενεί ιδιαίτερη αίσθηση και απορία ως προς τους στόχους της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και το κατά πόσο εν τέλει απειλείται ήδη η συνοχή της κυβέρνησης.
Όπως και να ‘χει, το ΠΑΣΟΚ δεν επιθυμεί να «χρεωθεί» τα νέα μέτρα για την εξεύρεση των τριών δις, ούτε τη στάση «σιγής ιχθύος» όσον αφορά την επαναδιαπραγμάτευση.
Επικοινωνιακά πάντως η εκπρόσωπος τύπου κυρία Γεννηματά, αφού επετέθη στο ΣΥΡΙΖΑ, διευκρίνισε ότι η όλη στάση στο Eurogroup είναι στάση ανίχνευσης με στόχο τη διαπραγμάτευση, θέση η οποία μάλλον δεν έχει πολλές επικοινωνιακές δυνατότητες.
Όπως και να έχει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως έχει σημαντικό πρόβλημα με τη στάση που έχει τηρήσει ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας, παρά τις σημερινές δηλώσεις του κ. Βενιζέλου.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνει την ανάγκη να συγκροτηθεί και να λειτουργήσει το ταχύτερο η Εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευσης.
Τονίζει ότι η αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης, αρχής γενομένης από την παράταση της
περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής είναι κεντρική προεκλογική και μετεκλογική θέση του ΠΑΣΟΚ και το ρητό θεμέλιο της συμφωνίας προεκλογικής σύγκλισης των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.
to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαγραφή Σαλμά: Το μήνυμα Μητσοτάκη στους αντάρτες βουλευτές της ΝΔ και ο φόβος για ξήλωμα του γαλάζιου πουλόβερ

Για πολλούς στη Νέα Δημοκρατία η διαγραφή Σάλμα ήταν μια αναμενόμενη εξέλιξη λόγω της συμπεριφοράς που είχε τους τελευταίους μήνες απέναντι...