Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Ισραήλ: Φόβοι για ιρανική επίθεση στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων

ο Ισραήλ ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας των αθλητών του στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, φοβούμενο επίθεση με εντολή του Ιράν, εναντίον της ισραηλινής αντιπροσωπείας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Sunday Times, η Σκότλαντ Γιαρντ και οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών επανεξέτασαν την απειλή κατά της ισραηλινής αντιπροσωπείας μετά την επίθεση αυτοκτονίας στις 18 Ιουλίου εναντίον λεωφορείου με ισραηλινούς τουρίστες στη Βουλγαρία.
Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι η Μοσάντ έστειλε ομάδα της στην Ευρώπη για να εντοπίσει τρομοκράτες υπόπτους για συνεργασία με το Ιράν και τη Χεζμπολάχ.
Σύμφωνα με εμπειρογνώμονες ασφαλείας, τους οποίους επικαλείται η εφημερίδα, η ειδική μονάδα επέμβασης των ιρανών Φρουρών της Επανάστασης έχει στρατολογήσει πολλούς Ευρωπαίους που έχουν ασπαστεί το ισλάμ, μεταξύ των οποίων δυο Γερμανούς, ένα Σουηδό και δυο Βρετανούς.
Η επίθεση στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας, προκάλεσε φόβους για τυχόν επανάληψη της επίθεσης που είχε πραγματοποιηθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972, κατά την οποία είχαν σκοτωθεί από πυρά παλαιστινίων ενόπλων έντεκα ισραηλινοί αθλητές και προπονητές.
Σύμφωνα με τη Sunday Times, ένας από τους περισσότερο καταζητούμενους από τους ισραηλινούς πράκτορες, τρομοκράτες, είναι ένας άνδρας με αμερικανικό διαβατήριο στο όνομα Ντέιβιντ Τζέφερσον, ο οποίος διέφυγε μετά την επίθεση στο Μπουργκάς.


«Όχι» της ΔΟΕ στην τήρηση ενός λεπτού σιγής στην τελετή έναρξης του Λονδίνου για τους ισραηλινούς αθλητές
Δεν θα υπάρξει τήρηση σιγής για να τιμηθεί η μνήμη των Ισραηλινών οι οποίοι είχαν χάσει τη ζωή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972 στην τελετή έναρξης των Αγώνων του Λονδίνου την επόμενη εβδομάδα, παρά την υποστήριξη μιας τέτοιας πρωτοβουλίας από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και άλλους, δήλωσε το Σάββατο ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) Ζακ Ρογκ.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου έξι ημέρες πριν από την τελετή έναρξης της 27ης Ιουλίου, ο Ρογκ είπε ότι η ΔΟΕ θα στείλει μια αντιπροσωπεία στην εκδήλωση για την 40ή επέτειο από το επεισόδιο, που διοργανώνει η Ολυμπιακή Επιτροπή του Ισραήλ στο αεροδρόμιο Φούρστερνφελτμπρουκ στη Γερμανία, την 5η Σεπτεμβρίου.

Ο Ρογκ εξήγησε ότι δεν θεωρεί την τελετή έναρξης κατάλληλη για να τιμηθεί η μνήμη των 11 Ισραηλινών οι οποίοι είχαν χάσει τη ζωή τους στους αγώνες του 1972.

Παλαιστίνιοι, μέλη της οργάνωσης Μαύρος Σεπτέμβρης, είχαν επιτεθεί και αιχμαλωτίσει μέλη της ισραηλινής αποστολής στο Ολυμπιακό Χωριό και η ακόλουθη επιχείρηση της γερμανικής αστυνομίας απέτυχε στο αεροδρόμιο.

«Η ατμόσφαιρα στην τελετή έναρξης δεν είναι η κατάλληλη για να θυμηθούμε ένα τέτοιο τραγικό γεγονός», είπε ο Ρογκ. «Αισθανόμαστε ότι μπορούμε να έχουμε ένα πιο ισχυρό φόρο τιμής (στην εκδήλωση που διοργανώνει) η εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή» του Ισραήλ, πρόσθεσε.

Οι οικογένειες των θυμάτων της επίθεσης του 1972 προσπαθούν μάταια από το 1976 να πείσουν την ΔΟΕ να υπάρξει επίσημα ενός λεπτού σιγή προς τιμή τους στους αγώνες. Διεξάγουν μια διεθνή εκστρατεία που έχει υποστηρίξει και ο Λευκός Οίκος, μεταξύ άλλων.

Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τόμι Βίτορ δήλωσε ότι «υποστηρίζουμε απολύτως την εκστρατεία να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στους Ολυμπιακούς για να τιμηθούν οι Ισραηλινοί αθλητές που είχαν σκοτωθεί στο Μόναχο».

Ο Ρογκ είπε πως η ΔΟΕ, αν και «ακούει προσεκτικά» τι λένε οι πολιτικοί και άλλοι, λαμβάνει μόνη της τις αποφάσεις.
TA NEA online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...