Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Αισιόδοξος ο Φάιμαν για την Ελλαδα


thumb
Η Ελλάδα δεν θα αφεθεί από τους εταίρους της να καταρρεύσει, εκτιμά ο καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών Βέρνερ Φάιμαν.
Σε συνέντευξή του στην μεγαλύτερης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Κρόνεν Τσάιτουνγκ, ο Φάιμαν θεωρεί πως οι εταίροι θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι ότι η στήριξη της Ελλάδας θα κρατήσει αρκετό χρόνο, μέχρις ότου η χώρα θα μπορεί και πάλι να «ορθοποδήσει» και αυτό μπορεί να διαρκέσει ακόμη μία δεκαετία. Παράλληλα, εκτιμά πως για την Ευρωζώνη οι επόμενοι μήνες θα μπορούσαν να είναι «θυελλώδεις» και αυτό θα πρέπει να το γνωρίζουν και οι πολίτες. Κατά την άποψή του, η Αυστρία είναι καλά προετοιμασμένη για νέες ευρωπαϊκές αναταράξεις και αυτή του η θέση εδραιώνεται από το γεγονός του μεγάλου ποσοστού απασχόλησης στη χώρα (σ.σ η Αυστρία έχει 4,5% ανεργίας, το χαμηλότερο ποσοστό πανευρωπαϊκά) και των ισχυρών οικονομικών της επιχειρήσεων.

to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...