Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Καταθέτει πρόταση νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά


ΣΥΡΙΖΑ: Καταθέτει πρόταση νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Την πρόταση νόμου για την ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών αναμένεται να παρουσιάσει το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλ. Τσίπρας.
Η πρωτοβουλία εντάσσεται στην τακτική που έχει επιλέξει η ηγεσία της Κουμουνδούρου για την προώθηση των θέσεων και προτάσεών της εντός του Κοινοβουλίου ώστε στο πλαίσιο αυτό, να προκαλεί τη συζήτηση και να επιχειρεί τουλάχιστον να θέτει την ατζέντα για ζητήματα αιχμής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση νόμου που θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα περιλαμβάνει κατ' ουσίαν ένα μεγάλο μέρος των σχετικών προεκλογικών εξαγγελιών για το θέμα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, διανθισμένων με κάποιες τεχνικές και νομικές λεπτομέρειες.
Με βάση αυτά, το γενικό πλαίσιο της πρότασης νόμου που αναμένεται να παρουσιαστεί την Τετάρτη, θα περιέχει τους εξής πέντε βασικούς άξονες:
- Ολική διαγραφή των χρεών προς τις τράπεζες όσων δανειοληπτών το ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα είναι κάτω από το όριο της φτώχειας.
- Μείωση των συνολικών δανειακών υποχρεώσεων προς τις τράπεζες ενός δανειολήπτη ή μιας οικογένειας, ώστε η μηνιαία καταβολή δόσεων σε όλες τις τράπεζες, να μην υπερβαίνει το 30% των μηνιαίων ατομικών ή οικογενειακών αποδοχών.
- Για τα οικογενειακά εισοδήματα που προέρχονται από σχέση μισθωτής εργασίας (πλήρους ή μερικής), συντάξεις και επιδόματα ανεργίας και το οποίο μειώθηκε εξαιτίας απόλυσης, απώλειας της οποιασδήποτε μορφής εργασίας ακουσίως, (κλείσιμο επιχειρήσεων, συγχώνευση κ.α.), άσκησης δημοσιονομικών περιοριστικών πολιτικών, κατάργησης επιδομάτων ανεργίας, μονομερούς
νομοθετικής ή εργοδοτικής πρωτοβουλίας (μείωση ημερών εργασίας) να γίνεται απομείωση των δανειακών τους υποχρεώσεων σε ετήσια ή μηνιαία βάση αντίστοιχη της μείωσης των αποδοχών τους.
- Κούρεμα των χρεών σε ποσοστό ίσο με τη μείωση του συνολικού δηλωθέντος εισοδήματος του δανειολήπτη από το έτος έγκρισης του δανείου μέχρι σήμερα.
- Εκλογίκευση των επιτοκίων, κυρίως στα καταναλωτικά, προσωπικά δάνεια, στις πιστωτικές κάρτες και στα όρια υπεραναλήψεως.

TO BHMA online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Anonymous Greece: Αυτοί είναι οι Τούρκοι που έριξαν τις σελίδες των υπουργείων

Τα στοιχεία των δύο ατόμων που βρίσκονται πίσω από τα «χτυπήματα» σε ελληνικούς στόχους, δημοσίευσαν οι Anonymous Greece το βράδυ της Πα...