Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Κατά μέτωπο σύγκρουση της ΓΣΕΕ με την Τρόικα

«Συμφωνήσαμε σε ένα πράγμα: ότι διαφωνούμε σε όλα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, μετά τη συνάντησή του με τους επικεφαλής της Τρόικας.

«Το πρόγραμμά τους μας έχει καταστρέψει, σπρώχνοντας στην ύφεση την ελληνική οικονομία και έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην ελληνική κοινωνία με πρώτο αυτό της διόγκωσης της ανεργίας» ανέφερε ο κ. Παναγόπουλος, κατηγορώντας τους τεχνοκράτες της τρόικας ότι ήρθαν ως «γιατροί για να μας δώσουν το φάρμακο», αλλά αποδείχτηκε ότι «ήταν τσαρλατάνοι και κομπογιαννίτες που έδιναν ματζούνι».

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ δήλωσε χαρακτηριστικά πως «αν ήταν δημόσιοι υπάλληλοι και έπρεπε να αξιολογηθούν, είναι σίγουρο ότι θα είχαν απολυθεί».

Επί της ουσίας καμία απάντηση δε δόθηκε από την Τρόικα στα επίμονα ερωτήματα της ΓΣΕΕ κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δανειστών με το προεδρείο της συνομοσπονδίας που έγινε σε ψυχρό κλίμα .

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ.Παναγόπουλο ρώτησε τους αξιωματούχους « Ποια είναι η σκοπιμότητα του διαλόγου με τους εργοδότες και την κυβέρνηση για τον επανακαθορισμό της Εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας που προβλέπει το μνημόνιο ; Ψάχνετε για τρελούς να προσέλθουν σε διάλογο όταν στο βάθος υποκρύπτεται σχέδιο περαιτέρω μείωσης των κατωτάτων μισθών;”

«Δεν έχουμε συζητήσει καθόλου με την κυβέρνηση για τους μισθούς» απάντησε ο Πωλ Τόμσεν ο οποίος άκουσε αμίλητος τις επικρίσεις της ΓΣΕΕ για την αποτυχημένη συνταγή που εφαρμόστηκε με δεδομένη τη δραματική αύξηση της ανεργίας, την παρατεταμένη ύφεση, την ακρίβεια, τη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και γενικότερα των όρων και των συνθηκών της αγοράς εργασίας.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ συμφώνησε ότι τους ξέφυγε ο στόχος για τα φορολογικά έσοδα ενώ ο κ . Παναγόπουλος του υπενθύμισε ότι «ούτε ως προς την πάταξη της ακρίβειας και τη μείωση των τιμών είχαν καλύτερα αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα τέθηκαν από τη ΓΣΕΕ τα εξής ζητήματα :

1. Το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής έχει παταγωδώς ΑΠΟΤΥΧΕΙ με δραματικές συνέπειες στην κοινωνία και την οικονομία.

2. Όλο το βάρος έχει πέσει στην εργασία και δεν έχει επηρεάσει πτωτικά καθόλου τις τιμές των προϊόντων και υπηρεσιών.

3. Δεν αντιμετώπισε καθόλου τη φοροδιαφυγή, τη φοροκλοπή, την εισφοροδιαφυγή, απεναντίας οδήγησε σε μαζική έξοδο κεφαλαίων και καταθέσεων.

4. Συνέβαλε καθοριστικά στην αύξηση της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας.

5. Στο επίμονο ερώτημα για το σεβασμό των ελεύθερων διαπραγματεύσεων και των ΣΣΕ καθώς και των αποτελεσμάτων της όποιας συμφωνίας μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών δε δόθηκε καμιά απάντηση.

Οι αξιωματούχοι περιορίστηκαν να δηλώσουν ότι αυτά τα ζητήματα θα συζητηθούν με την Κυβέρνηση και αμέσως μετά με βάση αυτές τις συζητήσεις θα οριστικοποιήσουν τις αποφάσεις τους.
Η ΓΣΕΕ ανεξάρτητα από τις όποιες επιταγές της Τρόικα και τις αποφάσεις της Κυβέρνησης δηλώνει σε ανακοινωσή της ότι θα εντείνει τη δράση και τον αγώνα για την απόκρουση και την ακύρωση αυτών των νεοφιλελεύθερων συνταγών ενώ θα δώσει δυναμική απάντηση και με το Συλλαλητήριο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το Σάββατο 8/9/2012.

Κάλεσε, παράλληλα, την ελληνική κυβέρνηση να μην αποδεχθεί «την καταστροφική αυτή πολιτική» και δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει να ανακόψει «το κύμα επίθεσης των δανειστών μας» με νομικές διαδικασίες σε ελληνικά και διεθνή δικαστήρια.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ο κ. Παναγόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν θα καθίσει σε κανένα τραπέζι διαλόγου με τους εργοδότες, αν δεν αποκατασταθούν οι κατώτατοι μισθοί.
proto thema online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...