Μέτρα για τα νοικοκυριά
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το πρώτο πρόβλημα είναι η εξυπηρέτηση των δανείων, η αντιμετώπιση του προβλήματος που έχουν οι δανειολήπτες, ιδίως όσοι χρωστούν στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια, σημειώνοντας ότι «μπορούν να βρεθούν λύσεις, ώστε ο συνολικός αριθμός των δόσεων, η συνολική διάρκεια κάθε δανείου και το ύψος κάθε μηνιαίας δόσης, να εναρμονιστεί απολύτως με τις σημερινές πραγματικές δυνατότητες κάθε νοικοκυριού, με το σημερινό πραγματικό εισόδημα κάθε σπιτιού», «χωρίς να χρειαστούν πρόσθετα κονδύλια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Γιατί αν χρειαστούν πρόσθετα κονδύλια, αυτό σημαίνει ότι τελικά το βάρος μετατοπίζεται στον Έλληνα φορολογούμενο».
Χαρακτήρισε αναγκαία αλλαγή των κανόνων του Τειρεσία και ανήγγειλε ότι η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών που έχει υπό τον έλεγχό της ως διατραπεζικό σύστημα τον Τειρεσία, θα παρουσιάσει μία ολοκληρωμένη, δίκαιη πρόταση μέχρι τα τέλη Αυγούστου, ίσως την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.
Τέλος, ανέφερε ότι θα συζητήσει τα θέματα της χρηματοδότησης των ΟΤΑ και του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αλλά και με τους Αρχηγούς των Κομμάτων που στηρίζουμε την Κυβέρνηση αύριο το μεσημέρι για το θέμα αυτό.
Σχόλιο με υπονοούμενα για την έκτακτη κρίση του ΚΥΣΕΑ
Διακριτικό μεν αλλά με σαφείς υπαινιγμούς ήταν το σχόλιο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την αλλαγή ηγεσίας στο ΓΕΣ:
«Διετέλεσα δυο χρόνια Υπουργός Εθνικής Άμυνας, προσπάθησα να εγγυηθώ την αξιοκρατία και τη διαφάνεια και φεύγοντας από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης έχω αφήσει ένα ολοκληρωμένο νομοθέτημα περί ιεραρχίας και προαγωγών, που πρέπει να εφαρμόζεται με αντικειμενικό και αδιάβλητο τρόπο, ώστε το κάθε στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων να νιώθει ότι γίνεται σεβαστή η προσωπικότητά του, ότι αξιολογείται η επίδοσή του με αντικειμενικότητα και ότι επικρατούν κριτήρια επαγγελματισμού, χωρίς κανένα κομματικό και ιδίως μικροκομματικό κριτήριο».
eklogika
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου