Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Αιχμές Βενιζέλου προς την ηγεσία της ευρωζώνης, μέτρα ανακούφισης για νοικοκυριά

Αιχμές Βενιζέλου προς την ηγεσία της ευρωζώνης  και μέτρα ανακούφισης για υπερχρεωμένα νοικοκυριά, στην οργανωτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚΜήνυμα προς τους αξιωματούχους της ευρωζώνης και τους διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς, έστειλε με την ομιλία του στη νέα Οργανωτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρός του Ευάγγελος Βενιζέλος. Υπογράμμισε πώς «όσοι νομίζουν ότι προσφέρουν υπηρεσία στο ευρώ ή στη χώρα τους, πετώντας κάθε μέρα επικοινωνιακά βελάκια σε έναν αδύναμο εταίρο που βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη φάση της δημοσιονομικής του προσαρμογής, κάνουν τραγικό πολιτικό και οικονομικό λάθος. Εμφανίζονται ανιστόρητοι, δεν έχουν μελετήσει την οικονομική ιστορία των μεγάλων κρίσεων».
Ο κ. Βενιζέλος, αφού ανέπτυξε όλες τις ανεπιτυχείς κα ανολοκλήρωτες δράσεις της Ε.Ε, τόνισε ότι το κρίσιμο πρόβλημα της Ευρωζώνης δεν είναι η Ελλάδα, αλλά «συνολικά ο τρόπος λειτουργίας της και κυρίως η διασφάλιση της προοπτικής της» και κατέληξε λέγοντας πως η δυναμική της τωρινής κρίσης επιβάλλει γενναίες οριστικές και αξιόπιστες αποφάσεις «και εφόσον η Ελλάδα μπορέσει να υπερβεί οριστικά το πρόβλημά της, θα έχει συντελέσει στην υπέρβαση του συνολικού ευρωπαϊκού προβλήματος, γιατί η Ελλάδα πρέπει να μετατραπεί σε ένα εργαστήριο στο οποίο δοκιμάζεται μια επιτυχημένη κι όχι μια αποτυχημένη ιστορία».
Μέτρα για τα νοικοκυριά
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το πρώτο πρόβλημα είναι η εξυπηρέτηση των δανείων, η αντιμετώπιση του προβλήματος που έχουν οι δανειολήπτες, ιδίως όσοι χρωστούν στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια, σημειώνοντας ότι «μπορούν να βρεθούν λύσεις, ώστε ο συνολικός αριθμός των δόσεων, η συνολική διάρκεια κάθε δανείου και το ύψος κάθε μηνιαίας δόσης, να εναρμονιστεί απολύτως με τις σημερινές πραγματικές δυνατότητες κάθε νοικοκυριού, με το σημερινό πραγματικό εισόδημα κάθε σπιτιού», «χωρίς να χρειαστούν πρόσθετα κονδύλια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Γιατί αν χρειαστούν πρόσθετα κονδύλια, αυτό σημαίνει ότι τελικά το βάρος μετατοπίζεται στον Έλληνα φορολογούμενο».
Χαρακτήρισε αναγκαία αλλαγή των κανόνων του Τειρεσία και ανήγγειλε ότι η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών που έχει υπό τον έλεγχό της ως διατραπεζικό σύστημα τον Τειρεσία, θα παρουσιάσει μία ολοκληρωμένη, δίκαιη πρόταση μέχρι τα τέλη Αυγούστου, ίσως την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Τέλος, ανέφερε ότι θα συζητήσει τα θέματα της χρηματοδότησης των ΟΤΑ και του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αλλά και με τους Αρχηγούς των Κομμάτων που στηρίζουμε την Κυβέρνηση αύριο το μεσημέρι για το θέμα αυτό.
Σχόλιο με υπονοούμενα για την έκτακτη κρίση του ΚΥΣΕΑ
Διακριτικό μεν αλλά με σαφείς υπαινιγμούς ήταν το σχόλιο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την αλλαγή ηγεσίας στο ΓΕΣ:
«Διετέλεσα δυο χρόνια Υπουργός Εθνικής Άμυνας, προσπάθησα να εγγυηθώ την αξιοκρατία και τη διαφάνεια και φεύγοντας από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης έχω αφήσει ένα ολοκληρωμένο νομοθέτημα περί ιεραρχίας και προαγωγών, που πρέπει να εφαρμόζεται με αντικειμενικό και αδιάβλητο τρόπο, ώστε το κάθε στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων να νιώθει ότι γίνεται σεβαστή η προσωπικότητά του, ότι αξιολογείται η επίδοσή του με αντικειμενικότητα και ότι επικρατούν κριτήρια επαγγελματισμού, χωρίς κανένα κομματικό και ιδίως μικροκομματικό κριτήριο».
eklogika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στις αγορές το Ελληνικό Δημόσιο με 30ετές ομόλογο

Σε νέα έκδοση ομολόγου 30ετούς διάρκειας προχωρά το Ελληνικό Δημόσιο , για πρώτη φορά μετά το 2021, με το μέγεθος της νέας έκδοσης να εκτιμ...