Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

«Θα είχε πέσει η κυβέρνηση αν ζητούσα τώρα επιμήκυνση»

Οι διάλογοι του Γιάννη Στουρνάρα με τους τρεις αρχηγούς

Σε δραματικούς τόνους ήταν οι διάλογοι του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, με τον πρωθυπουργό και τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη την επομένη του Eurogroup, με τον κ. Στουρνάρα να επισημαίνει ότι μπορεί να έπεφτε η κυβέρνηση αν οι εταίροι απέρριπταν δημοσίως το αίτημα για επιμήκυνση του προγράμματος.

«Σκέφτεστε να είχαμε μια επίσημη δημόσια άρνηση στο Eurogroup για την επιμήκυνση του προγράμματος; Τι θα λέγαμε στον κόσμο; Ότι διαπραγματευτήκαμε και αποτύχαμε; Θα είχε πέσει ήδη η κυβέρνηση....».

Με τα λόγια αυτά περιέγραψε, όπως αναφέρει η Real News, ο κ. Στουρνάρας στους πολιτικούς αρχηγούς το κλίμα που βρήκε απέναντι του στο Eurogroup προσπαθώντας να εξηγήσει -πρωτίστως στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ- τον λόγο για τον οποίο δεν έθεσε εξαρχής το θέμα της αναδιαπραγμάτευσης ή έστω της επιμήκυνσης του προγράμματος προσαρμογής.

Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών φέρεται να μετέφερε στους κυρίους Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη και την προειδοποίηση που του απηύθυνε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, ο οποίος πριν ξεκινήσει η σύνοδος του είπα να μην διανοηθεί να θέσει θέμα επιμήκυνσης γιατί «θα πάρεις αρνητική απάντηση».

Πάντως ο Αντώνης Σαμαράς ήταν ενήμερος για τις κινήσεις του υπουργού του. Ο τελευταίος έχει ξεκαθαρίσει δε στον πρωθυπουργό ότι αποδέχεται το κόστος καθώς δεν έχει πολιτικές βλέψεις.

«Πρόεδρε, θα έχουμε αντιδράσεις» φέρεται να είπε στον πρωθυπουργό ο κ. Στουρνάρας παρακινώντας τον να τα...ρίξει όλα πάνω του: «Ρίξτα όλα πάνω μου. Δεν είμαι πολιτικός και δεν με νοιάζει το κόστος».
newsdeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψηφιακό το κομματικό κράτος

Το «σαρανταενατακατό» είναι ένα από τα καλαμπούρια που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και μια μεγάλη παγίδα για τη Νέα Δημοκρατία. Το σχεδόν 41% ...