Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Πιθανότητα 90% να βγει η Ελλάδα από το ευρώ δίνει η Citi

Απαισιόδοξη για την έκβαση της κρίσης στην Ευρωζώνη παραμένει η αμερικανική τράπεζα Citi, θεωρώντας πιθανή κατά 90% την έξοδο της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα στους επόμενους 12 με 18 μήνες, όπως και πλήρη προσφυγή Ισπανίας και Ιταλίας στους μηχανισμούς στήριξης.

Σε σημείωμά τους, οι αναλυτές της τράπεζας εκτιμούν πως οι εξελίξεις στην κρίση στην Ευρωζώνη τα επόμενα χρόνια «θα είναι ένα μείγμα εξόδου από το νόμισμα (Ελλάδα), σημαντικής έκτασης αναδιάρθρωσης κρατικού και τραπεζικού χρέους (Πορτογαλία, Ιρλανδία και, τελικά, ίσως Ιταλία, Ισπανία και Κύπρος) με περιορισμένη μόνο κοινή ανάληψη δημοσιονομικού βάρους».

Νωρίτερα, η τράπεζα τοποθετούσε την πιθανότητα ελληνικής εξόδου μεταξύ 50% και 75%. Στο σημείωμά τους, όπως μεταδίδει το Reuters, οι αναλυτές εκτιμούν πως η ελληνική έξοδος σε συνδυασμό με την αδύναμη οικονομία στην περιφέρεια της Ευρωζώνης θα πυροδοτήσει νέο κύμα υποβαθμίσεων στα επόμενα τρία τρίμηνα.
TA NEA online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...