Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Αλέξης Τσίπρας: Η χώρα θα χρεοκοπήσει



Αλέξης Τσίπρας: Η χώρα θα χρεοκοπήσει «Η κυβέρνηση θα παρουσιάσει την επιστροφή στη δραχμή ως εθνική επιτυχία», τονίζει σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και προβλέπει ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει. Όπως εξηγεί στη Rea News, η επαναδιαπραγμάτευση έλαβε τέλος το βράδυ των εκλογών επισημαίνοντας ότι τα περί επιμήκυνσης είναι ουσιαστικά ένα μακρύτερο σχοινί για να κρεμαστούμε.   
Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορεί την κυβέρνηση πως έχει εγκαταλείψει κάθε συζήτηση για αποκατάσταση των χαμηλών συντάξεων, για επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της μετενέργειας και για την αύξηση του αφορολόγητου ορίου κάνοντας λόγο για μια καταστροφική πολιτική.

Στη συνέχεια εξηγεί τους λόγους που λέει κατηγορηματικά «όχι» στην ιδιωτικοποίηση στρατηγικής σημασίας τομέων της ελληνικής οικονομίας και στην εκποίηση κερδοφόρων οργανισμών. Ωστόσο ο ίδιος συμφωνεί με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας με διακρατικές συμφωνίες και με αναπτυξιακές κοινοπραξίες αφού όπως εξηγεί θα επιφέρουν πολλαπλά οφέλη.

Τέλος, προαναγγέλει εξεταστική επιτροπή για τη Siemens κατηγορώντας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πως προσπάθησαν να σβήσουν τα ίχνη τους από αυτή την υπόθεση.
new post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψηφιακό το κομματικό κράτος

Το «σαρανταενατακατό» είναι ένα από τα καλαμπούρια που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και μια μεγάλη παγίδα για τη Νέα Δημοκρατία. Το σχεδόν 41% ...