Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012

Στήριξη στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, η επίσκεψη Μπαρόζο στην Αθήνα

%CE%A3%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BE%CE%B7+%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD+%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%80%CF%84%CF%85%CE%BE%CE%B7+%CF%84%CE%B7%CF%82+%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82+%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1%CF%82%2C+%CE%B7+%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%88%CE%B7+%CE%9C%CF%80%CE%B1%CF%81%CF%8C%CE%B6%CE%BF+%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD+%CE%91%CE%B8%CE%AE%CE%BD%CE%B1 «Η Ευρώπη θα στηρίξει την Ελλάδα και δημοσιονομικά και με ανάπτυξη» είναι το μήνυμα που στέλνει η επίσκεψη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μανουέλ Μπαρόζο, αύριο στην Αθήνα, αναφέρουν πηγές της Επιτροπής, τονίζοντας ότι η αποστολή Μπαρόζο είναι μια ευκαιρία να ακουστεί η θέση της ενιαίας Ευρώπης από τα πιο έγκυρα χείλη, σε μια συγκυρία που ακούγονται πολλές αρνητικές φωνές για την Ελλάδα.

Κύριος συνομιλητής του κ. Μπαρόζο κατά την ολιγόωρη παραμονή του εδώ -έρχεται αύριο, Πέμπτη, το μεσημέρι και αναχωρεί την Παρασκευή το πρωί- θα είναι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, τον οποίο ο Ευρωπαίος αξιωματούχος συναντά για πρώτη φορά από την ανάληψη των πρωθυπουργικών του καθηκόντων.

Αναμένεται ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής θα παράσχει στήριξη στη νέα κυβέρνηση συνεργασίας, υπό τον όρο ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα, θέση την οποία επιβεβαίωσε και χτες ο πρωθυπουργός ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, παραπέμποντας το αίτημα της αναδιαπραγμάτευσης, σε χρόνο κατά τον οποίο η διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας θα έχει βελτιωθεί από τα απτά αποτελέσματα των διαρθρωτικών αλλαγών.

Ο κ. Μπαρόζο δε θα εμπλακεί, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στα θέματα της τρόικας, αλλά αναμένεται κατά τη συζήτηση με τον πρωθυπουργό να αποτυπωθεί πού βρίσκεται η υλοποίηση του προγράμματος και η αξιοποίηση των μέσων που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη της οικονομίας.

Η επίσκεψη του κ. Μπαρόζο εντάσσεται στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της ΕΕ και μπορεί να θεωρηθεί συνέχεια των επισκέψεων που πραγματοποίησαν πριν λίγες ημέρες ο επίτροπος περιφερειακής πολιτικής Γιοχάνες Χαν και λίγο αργότερα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Βέρνερ Χόγιερ, με αντικείμενο το «ξεπάγωμα» και την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων με σκοπό την ανάπτυξη.

Πρόκειται για μια «πολύ θετική αποστολή», υπογραμμίζουν οι πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
metarithmisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αδήλωτα τετραγωνικά -Διαγραφές οφειλών: Παράταση δηλώσεων μέχρι 30 Ιουνίου (έγγραφα)

Παρατείνεται μέχρι τις 30 Ιουνίου (από 30 Μαρτίου που ισχύει σήμερα) η προθεσμία για την υποβολή υπεύθυνης δήλωσης από τους ιδιοκτήτες α...