Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Τζ. Μπους: «Ατυχή κατάληξη» είχε ο πόλεμος στο Ιράκ

Αμετανόητος εμφανίζεται ο τέως Αμερικανός πρόεδρος, Τζορτζ Μπους, στα απομνημονεύματα του, που αναμένεται να κυκλοφορήσουν την ερχόμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ. Το βιβλίο υπό τον τίτλο «Κρίσιμες αποφάσεις» επικεντρώνεται στις 14 πιο κρίσιμες αποφάσεις που κλήθηκε να λάβει κατά τη διάρκεια της οκτάχρονης θητείας του.
Στο βιβλίο "Decision Points", αποσπάσματα του οποίου δημοσιεύονται σήμερα στην εφημερίδα New York Times, ο Τζορτζ Μπους αποφεύγει να αναφερθεί στον διάδοχό του Μπαράκ Ομπάμα και αποκαλύπτει ότι σκέφτηκε ορισμένες στιγμές να αντικαταστήσει τον αντιπρόεδρο Ντικ Τσένεϊ, τον οποίο αποκαλεί "Νταρθ Βέιντερ (σ.σ. ο "κακός" στον "Πόλεμο των Άστρων") της κυβέρνησης", με τον γερουσιαστή του Τενεσί Μπιλ Φριστ.
Ο 64χρονος πρώην πρόεδρος εμμένει στη στάση που τήρησε η χώρα του στον πόλεμο στο Ιράκ, καθώς, όπως υποστηρίζει ο ιρακινός λαός ζει πολύ καλύτερα σήμερα χωρίς τον Σαντάμ Χουσεΐν.
Παραδέχεται, ωστόσο, πως ήταν μεγάλη έκπληξη για εκείνον το γεγονός ότι δεν βρέθηκαν όπλα μαζικής καταστροφής στο Ιράκ. "Κανείς δεν ήταν πιο σοκαρισμένος και οργισμένος από έμενα όταν δεν βρήκαμε τα όπλα", σημειώνεται χαρακτηριστικά στα απομνημονεύματα του.
Τέλος, αναγνωρίζει πως έκανε λάθη στη διάρκεια της διακυβέρνησης του, ειδικά στην περίπτωση της αντιμετώπισης του τυφώνα Κατρίνα το 2005.
Σύμφωνα μετο BBC, το βιβλίο αυτό μπορεί να βοηθήσει, ρίχνοντας φως σε άλλες πλευρές της ζωής του, τον τέως Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος αποχώρησε με τα χαμηλότερα ποσοστά δημοτικότητας στην ιστορία από τον Λευκό Οίκο, στο να βελτιώσει την εικόνα του προς τα έξω.
"Όποια και να είναι η ετυμηγορία για την προεδρία μου, έχω εξοικειωθεί με το γεγονός πως δεν θα είμαι εδώ γύρω για να την ακούσω", γράφει ο Τζορτζ Μπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

19η Μαΐου: Ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η 19η Μαΐου αποτελεί μια άκρως σημαντική επέτειο για ολόκληρο τον ελληνισμό, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου , όπως αυτή...