Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Ριζική αναθεώρηση του προσχεδίου προϋπολογισμού 2011 ανακοινώνει ο Γ. Παπακωνσταντίνου

thumb

Σε αναθεώρηση του προσχεδίου προϋπολογισμού 2011 προχωρά το υπουργείο Οικονομικών με επιπλέον περικοπή των κρατικών δαπανών. Σ’αυτό το πλαίσιο, συνεχίζονται και οι επαφές του Γ.Παπακωνσταντίνου με συναδέλφους του υπουργούς την Τετάρτη.
Το υπουργείο Οικονομικών αναπροσαρμόζει τους στόχους του προϋπολογισμού του 2011 δίνοντας βάρος στην μείωση των δαπανών προσπαθώντας έτσι να αντισταθμίσει την υστέρηση των εσόδων, αλλά και τα πρόσθετα βάρη που θα επιφέρει η αναθεώρηση του δημοσιονομικού ελλείμματος του 2009.
Ετσι οι δαπάνες στο σχέδιο του προϋπολογισμού που θα κατατεθεί στη Βουλής στις 18 Νοεμβρίου θα εμφανίζονται περικομμένες ενώ έχουν εκτιμηθεί σε 67,65 δισ. ευρω. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι κατά 1,9 δισ. ευρώ λιγότερες, οποτε και θα κυμαίνονται στα 65,75 δισ. ευρώ περίπου, όταν στο σύνολο του 2010 αναμένεται πως θα διαμορφωθούν στα 66,5 δισ. ευρώ.
Από τα συνολικά 1,9 δισ. ευρώ των νέων περικοπών τα 500 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από το ψαλίδισμα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2011, οι δαπάνες πληρωμών του οποίου μειώνονται από τα 8,7 δισ. ευρώ, στα 8,2 δισ. ευρώ.
Περίπου 300 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από την περαιτέρω μείωση των καταναλωτικών δαπανών των υπουργείων, ενώ περίπου 200 εκατ. ευρώ θα εξοικονομηθούν από τον περιορισμό των εξόδων των εποπτευόμενων φορέων.
Σε σημαντική εξοικονόμηση από την εφαρμογή του Καλλικράτη, την αλλαγή του συστήματος προμηθειών στην υγεία, την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, αλλά και την επιμήκυνση αποπληρωμής των εξοπλιστικών προγραμμάτων.
ελπίζει η κυβέρνηση.
Το υπουργείο Οικονομικών ακολουθώντας κατά γράμμα τις προβλέψεις του Μνημονίου θέτει για το 2011 πλαφόν στις δαπάνες των υπουργείων τις οποίες και περικόπτει κατά 10%.
Το θέμα εξετάσθηκε χθες σε συναντήσεις που είχε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου , με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κ.Σκανδαλίδη, τον υπουργό Θαλασσιών Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γ.Διαμαντίδη, τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δ.Ρέππα, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευ.Βενιζέλο και τον υπουργό Εξωτερικών Δ.Δρούτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

19η Μαΐου: Ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η 19η Μαΐου αποτελεί μια άκρως σημαντική επέτειο για ολόκληρο τον ελληνισμό, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου , όπως αυτή...