Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Εντός του 2011 ο διεθνής διαγωνισμός σύμφωνα με τον Αν. Λοβέρδο

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τις προμήθειες των νοσοκομείων

Από αύριο και εντός 15 ημερών μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους οι επιχειρήσεις, οι οποίες επιθυμούν να συμμετάσχουν στον δημόσιο διεθνή διαγωνισμό για την ανάδειξη της εταιρείας που θα αναλάβει τις προμήθειες στα νοσοκομεία, όπως ανέφερε ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Οι σχετικές αιτήσεις θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο
Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών Ανδρέας Παπανδρέου με θέμα "Σε ένα σύγχρονο σύστημα προμηθειών Υγείας", στη συνέχεια της διαδικασίας θα προωθηθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση και εντός του 2011 θα διενεργηθεί ο διεθνής διαγωνισμός.
Ο Αν. Λοβέρδος γνωστοποίησε ότι σήμερα συνεδριάζει για πρώτη φορά η νομοπαρασκευαστική επιτροπή που συγκροτήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών και Υγείας.
Η διαδικασία
Σημειώνεται πως σύμφωνα με τα σχέδια της κυβέρνησης, η επιτροπή προμηθειών του υπουργείου Υγείας θα μετατραπεί σε επιτροπή προδιαγραφών. Τις προμήθειες, την αποθήκευση υλικών και τη διανομή θα κάνει ανάδοχος εταιρεία που θα προκύψει από το διαγωνισμό.
Τα νοσοκομεία θα απευθύνονται στην επιτροπή για τις προμήθειες που χρειάζονται, η οποία θα καθορίζει τις προδιαγραφές και τις ανώτατες τιμές και ο ανάδοχος θα θα αγοράζει, θα αποθηκεύει και θα διανέμει τα υλικά, βάσει αυτών.
Ο υπουργός Υγείας δήλωσε βέβαιος ότι η αγορά θα ανταποκριθεί, αλλά πρόσθεσε πως στην περίπτωση που αυτό δεν συμβεί, το εναλλακτικό σχέδιο θα προβλέπει τη μετατροπή ανώνυμης εταιρείας του Δημοσίου σε εταιρεία που θα αναλάβει τις προμήθειες.
Για μια τρίτη λύση έκανε λόγο βουλευτής Επικρατείας, Ηλίας Μόσιαλος, η οποία αφορά στη σύμπραξη Δημοσίου και ιδιωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για ένα νέο σχέδιο στεγαστικής πολιτικής

Πριν από λίγες μέρες ο Παύλος Γερουλάνος, του ΠΑΣΟΚ, παρουσίασε έναν αριθμό που προκαλεί έκπληξη. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν, ανά τη χώρα, 72.0...