Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Λύνει το «παζλ» της ανασύστασης


Να αναλάβουν όλοι άμεσα ρόλους και ευθύνες επιδιώκει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος Να αναλάβουν όλοι άμεσα ρόλους και ευθύνες επιδιώκει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος

Τον κίνδυνο να «χαλαρώσει» πριν ακόμη ξεκινήσει (καλά καλά) η επιχείρηση ανασύστασης του ΠΑΣΟΚ θέλει να αποφύγει η Ιπποκράτους, με τον Β. Βενιζέλο να γράφει και να σβήνει ονόματα για τη συγκρότηση των κεντρικών οργάνων.

Το γεγονός ότι την Εναρκτήρια Συνδιάσκεψη (την Παρασκευή) ακολούθησαν οι προγραμματικές δηλώσεις, που «απορρόφησαν» εν πολλοίς το σχέδιο δράσης και του ΠΑΣΟΚ, φαίνεται ότι απομάκρυνε για κάποια 24ωρα την επίσημη ανακοίνωση της λίστας με τα πρόσωπα-κλειδιά στην Ιπποκράτους.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, που βρισκόταν από νωρίς χθες το πρωί στο γραφείο του, έκανε σειρά τηλεφωνημάτων και είχε εκ του σύνεγγυς συνομιλία με αρκετά στελέχη του κόμματος προκειμένου να καταλήξει στο «παζλ».

Εγκυρες πληροφορίες λένε ότι παρότι ακουγόταν στα οργανωτικά ότι θα χρειαστούν μέχρι δύο εβδομάδες για την ολοκλήρωση του πλάνου, ο κ. Βενιζέλος έχει στόχο να δώσει λύση αύριο ή εντός των προσεχών ημερών και αυτό γιατί επιδιώκει αφενός σήμερα να φιλοξενηθεί στο διαδίκτυο η φόρμα για την επανεγγραφή (ή εγγραφή) μελών στο ΠΑΣΟΚ και αφετέρου να αναλάβουν όλοι άμεσα ρόλους και ευθύνες.

Ετσι, σύμφωνα με πληροφορίες, για την στελέχωση της Πολιτικής Γραμματείας λέγεται ότι προορίζονται εκτός απροόπτου οι: Κ. Σκανδαλίδης, Μίμης και Νίκος Ανδρουλάκης, Πάρις Κουκουλόπουλος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Ν. Αλευράς, Νάντια Γιαννακοπούλου, Γ. Μανιάτης, Θ. Μωραΐτης, Φ. Σαχινίδης, Γ. Παναγιωτακόπουλος, στελέχη από πρωτοβουλίες Πολιτών κ.ά., ενώ για την Οργανωτική Γραμματεία οι κ. Στ. Αγγελούδης, Τόνια Αντωνίου, Γρ. Φελώνης, Κ. Ασκούνης, Γ. Πέππας, Λ. Κατσικαρέλης, Γιώτα Γαζή, Ν. Μίλης, Κ. Πανταζής, Β. Αργύρης κ.ά.


Τι θα γίνει με κορυφαία στελέχη που ναι μεν προσήλθαν στη Συνδιάσκεψη, αλλά απέφυγαν να μιλήσουν, όπως και να αναλάβουν κεντρικό ρόλο; Ο Ανδρέας Λοβέρδος -επιμένουν οι γνωρίζοντες ότι- από την ώρα που αρνήθηκε να οριστεί αντιπρόεδρος ή κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος σε σχετική πρόταση του κ. Βενιζέλου, δεν μπορεί παρά να διατηρήσει την ίδια στάση και σε επόμενη κρούση.

Να σημειωθεί ότι τότε ο κ. Λοβέρδος είχε εξηγήσει ότι «από τη στιγμή που διαφωνεί με την πολιτική στρατηγική της ηγεσίας δεν μπορεί να την εκπροσωπήσει στη Βουλή και αλλού» κι ότι θα περιοριστεί στα καθήκοντα του βουλευτή της Β. Αθήνας.

Εκτοτε το δημοφιλές στέλεχος τηρεί σιγήν ιχθύος δημοσίως, αλλά κάνει επαφές με άλλα στελέχη. Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι προ ημερών (πριν μάλιστα από το γενέθλιο πάρτι της κίνησης «Δυναμική Ελλάδα») ο κ. Λοβέρδος συναντήθηκε με τον πρώην υπουργό Ηλία Μόσιαλο, για τον οποίο (όπως και για τον Γ. Φλωρίδη) ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ σήκωσε τείχη.

Από την άλλη πλευρά ο Ηλ. Μόσιαλος είχε επικοινωνία και με την Αννα Διαμαντοπούλου που παραβρέθηκε στη Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, αποχώρησε μετά την ομιλία του Ευ. Βενιζέλου και σε νωρίτερα «πηγαδάκια» αναρωτιόταν με νόημα «ναι, αλλά με ποιους πάμε;».

Ο κ. Μόσιαλος επιδιώκει συχνή ανταλλαγή απόψεων επίσης με τους κ. Γ. Φλωρίδη και Αλέκο Παπαδόπουλο, καθώς και με στελέχη της ΔΗΜΑΡ, ανθρώπους που κινούνται μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και είναι σε διάφορους χώρους, στην αυτοδιοίκηση, στην επιστήμη κ.α.

Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ:
Ξεκινάμε τώρα από μηδενική βάση

Το ότι η Ιπποκράτους έμεινε ικανοποιημένη από τη συμμετοχή μελών του κόμματος από όλη την Ελλάδα στη Συνδιάσκεψη είναι πασιφανές. Ο πήχης είχε μπει χαμηλά για διάφορους λόγους - ίσως και επικοινωνιακούς. Ενδεικτική του κλίματος και για την αντιμετώπιση κορυφαίων στελεχών είναι η χθεσινή δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη, στενού συνεργάτη και υποστηρικτή του Ευ. Βενιζέλου από το 2007: «Ξεκινάμε από μηδενική βάση την προσπάθεια ανασύνταξης. Δεν προσπερνάμε την ιστορία μας. Πολλοί μίλησαν για τον θάνατο του ΠΑΣΟΚ. Οσοι λοιπόν ονειρεύτηκαν τον θάνατο του ΠΑΣΟΚ, για να γίνει λίπασμα στις φιλοδοξίες τους, πήραν ηχηρό μήνυμα την Παρασκευή, γιατί πρέπει να καταλάβουμε ότι οι παρατάξεις, τα κόμματα, δεν γίνονται αν μαζευτούν πέντε φίλοι να γράψουν ένα κείμενο».
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαγραφή Σαλμά: Το μήνυμα Μητσοτάκη στους αντάρτες βουλευτές της ΝΔ και ο φόβος για ξήλωμα του γαλάζιου πουλόβερ

Για πολλούς στη Νέα Δημοκρατία η διαγραφή Σάλμα ήταν μια αναμενόμενη εξέλιξη λόγω της συμπεριφοράς που είχε τους τελευταίους μήνες απέναντι...