Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

«Θα λογοδοτήσετε»

«Δεν προετοιμαζόμαστε για να κάνουμε αντιπολίτευση. Προετοιμαζόμαστε για να αναλάβουμε τη διακυβέρνηση του τόπου όταν κλείσει αυτή η παρένθεση της συγκυβέρνησης. Μέχρι τότε δεν πρόκειται να κάτσουμε με τα χέρια ανοιχτά για να μας πέσει το ώριμο φρούτο. Ούτε θα αρκεστούμε σε αντιπολίτευση καταγγελίας. Θα επεξεργαστούμε και θα αντιπαραθέσουμε την πολιτική μας για αντικατάταση του μνημονίου από ένα σχέδιο ανάπτυξης.»
Μιλώντας στη Βουλή για πρώτη φορά ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να αποδομήσει τον λόγο του Αντώνη Σαμαρά και εστίασε την κριτική του στο σχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις. Μάλιστα προειδοποίησε ότι όσοι εκποιήσουν δημόσιο πλούτο θα λογοδοτήσουν, ενώ όσοι σπεύσουν να αποκτήσουν κομμάτι του εθνικού πλούτου θα χάσουν τα λεφτά τους.
Τα βασικά σημεία της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα:
Η συγκυβέρνηση Σαμαρά δεν θα είναι διαφορετικής φιλοσοφίας από τις προηγούμενες. Θα είναι συνέχεια της ίδιας καταστροφικής συνταγής. Η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου μας τελείωσε το βράδυ της Κυριακής των εκλογών.
Το μνημόνιο απέτυχε. Είναι θέμα λογικής η αντικατάσταση του, όχι η υλοποίηση του. Η πολιτική της κυβέρνησης αντιστρέφει τη λογική αφού επιμένει στη διατήρηση της ύφεσης.
Ο πρωθυπουργός κατήγγειλε την κινδυνολογία των ξένων, αλλά δεν είπε λέξη για αυτά που ακούστηκαν -και έλεγε και ο ίδιος- πριν από τις εκλογές.
Ο βέβαιος δρόμος απομάκρυνσης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, είναι ο δρόμος που επιλέγει η κυβέρνηση. Ο δρόμος του μνημονίου και της ύφεσης.
Δεν είναι κυβέρνηση εθνικού σκοπού. Είναι κυβέρνηση ειδικού σκοπού για την εκποίηση δημοσίου πλούτου στο ιδιωτικό κεφάλαιο.
Όσοι δεν υπερασπιστούν το δημόσιο συμφέρον, θα λογοδοτήσουν για τη λεαηλασία. Και
προειδοποιούμε και τους αετονύχηδες αγοραστές: όσοι τολμήσουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, θα χάσουν τα λεφτά τους.
Πολιτικές δεσμεύσεις ΣΥΡΙΖΑ
Να δημιουργηθεί Ταμείο που θα διαχειρίζεται τη δημόσια περιουσία και οι πρόσοδοι να γίνονται συντάξεις.
Να μην κλείσουν υποθέσεις που έχουν απασχολήσει και συγκλονίσει την κοινή γνωμη, όπως η Siemens.
Διασφάλιση για τη χώρα του κεκτημένου της 29ης Ιουνίου για την ευρωπαϊκή ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Πάγωμα των μέτρων της λιτότητας.
Μορατόριουμ αποπληρωμής των θεσμικών δανείων προς την τρόικα μέχρι να βρεθεί η ελληνική οικονομία με πρόσημο ανάπτυξης.
Διαγραφή χρεών νοικοκυριών και επιχειρήσεων.
Απλή αναλογική
protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: «Αγριεύει» η σύγκρουση των υποψηφίων – Τα «όπλα» τους πριν από το debate

Κάθε μέρα και πιο έντονη είναι η πολιτική σύγκρουση στο ΠΑΣΟΚ με τους υποψηφίους πρόεδρους του Κινήματος να «ακονίζουν» τα μαχαίρια τους πρι...