Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Στο τιμόνι της Ευρωπαϊκής Προεδρίας, από σήμερα η Κύπρος

Στο τιμόνι της Ευρωπαϊκής Προεδρίας, από σήμερα η ΚύπροςΤην προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το δεύτερο εξάμηνο του έτους ανέλαβε από σήμερα, για πρώτη φορά, η Κύπρος.
Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου χαρακτήρισε την ανάληψη της προεδρίας ως μια από τις ιστορικότερες στιγμές της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ο κ. Στεφάνου σημείωσε ότι η Κύπρος ως προεδρεύουσα χώρα θα βρίσκεται για έξι μήνες στο επίκεντρο της προσοχής και τόνισε ότι μια επιτυχημένη προεδρία θα αναβαθμίσει το κύρος της όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και ευρύτερα.
Ερωτηθείς αν η προσφυγή της Κύπρου στο Μηχανισμό Στήριξης έχει επηρεάσει την κυπριακή προεδρία, απάντησε ότι ουδείς Ευρωπαίος εταίρος έθεσε παρόμοιο ζήτημα.
Βασικές προκλήσεις της Κυπριακής προεδρίας θα είναι οι διαπραγματεύσεις του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου για την περίοδο 2014 - 2020 και η δημιουργία του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου.

eklogika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

New York Times: Ελλάδα, Πορτογαλία και Ισπανία από ουραγοί της Ευρώπης, πρωτοπόροι στην ανάπτυξη – Πώς ξεπέρασαν την Γερμανία

Περισσότερο από μια δεκαετία μετά την επώδυνη λιτότητα, Ελλάδα , Πορτογαλία και Ισπανία αναπτύσσονται ταχύτερα από τις παραδοσιακές δυνάμει...