Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Δημοσκόπηση: Θετική άποψη για την κυβέρνηση, αλλά σύντομα και πάλι εκλογές

Δημοσκόπηση: Θετική άποψη για την κυβέρνηση, αλλά σύντομα και πάλι εκλογές. Κανείς δεν πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για τον ΕπενδυτήΘετική άποψη για την κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς έχει η πλειοψηφία των πολιτών, αν και οι μισοί περίπου θεωρούν ότι το εγχείρημα αυτό δεν θα έχει μακρά διάρκεια και πως σύντομα η χώρα θα οδηγηθεί εκ νέου σε εκλογές.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Anaysis που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Επενδυτής» του Σαββάτου, θετική άποψη για τη νέα κυβέρνηση εκφράζει το 57% των ερωτηθέντων. Παράλληλα, όμως, μοιρασμένη είναι η κοινή γνώμη σε ό,τι έχει να κάνει με τη βιωσιμότητα της νέας κυβέρνηση, καθώς η προοπτική μιας κυβέρνησης συνεργασίας που να μην είναι προσωρινή, μοιάζει να είναι ακόμη ξένη στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, το 48% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι θα οδηγηθούμε σύντομα σε εκλογές, ενώ το 46% είναι πιο αισιόδοξο, χωρίς, όμως, και πάλι να πιστεύει ότι η κυβέρνηση αυτή μπορεί να εξαντλήσει την τετραετία και πιστεύει ότι θα παραμείνει 1-2 χρόνια.
Σε ό,τι έχει να κάνει με το μνημόνιο, οι απόψεις είναι και πάλι μοιρασμένες. Συγκεκριμένα το 48% των ερωτηθέντων θέλει να γίνει άμεσα καταγγελία του μνημονίου, ενώ το 48% επιθυμεί τήρηση και μελλοντική βελτίωση.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η κατανομή των ηλικιακών ομάδων: οι ερωτηθέντες 18-34 ετών σε ποσοστό 66% ζητούν την καταγγελία του Μνημονίου, ενώ οι ερωτηθέντες άνω των 65 ετών σε ποσοστό 67% την τήρηση και μελλοντική βελτίωση.
Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός είναι ο Φώτης Κουβέλης (66% θετική γνώμη, 30% αρνητική) και ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς (52% θετική γνώμη, 48% αρνητική). Σε ό,τι έχει να κάνει με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, οι γνώμες είναι μοιρασμένες καθώς 49% εκφράζει θετική γνώμη και επίσης 49% εκφράζει αρνητική.

Οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί συγκεντρώνουν περισσότερες αρνητικές από θετικές γνώμες: Πάνος Καμμένος (53% αρνητική άποψη, 44% θετική) Ευάγγελος Βενιζέλος (65% αρνητική, 34% θετική), Νίκος Μιχαλολιάκος (74% αρνητική, 20% θετική) και Αλέκα Παπαρήγα (80% αρνητική άποψη, 19% θετική).
Η τηλεφωνική πανελλαδική έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα 3-4 Ιουλίου 2012 σε δείγμα 801 πολιτών άνω των 18 ετών.
eklogika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: «Αγριεύει» η σύγκρουση των υποψηφίων – Τα «όπλα» τους πριν από το debate

Κάθε μέρα και πιο έντονη είναι η πολιτική σύγκρουση στο ΠΑΣΟΚ με τους υποψηφίους πρόεδρους του Κινήματος να «ακονίζουν» τα μαχαίρια τους πρι...