Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΔΝΤ: Θα συζητήσουμε τις προτάσεις για την επίτευξη του προγράμματος


thumb
Νέες προτάσεις για την εφαρμογή του προγράμματος που έχει ήδη συμφωνηθεί δηλώνει πρόθυμο να συζητήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
«Εάν υπάρχουν προτάσεις για την επίτευξη του προγράμματος θα τις συζητήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, επαναλαμβάνοντας ωστόσο την πάγια θέση του ΔΝΤ πως βάση για την οποιαδήποτε συζήτηση είναι οι στόχοι του προγράμματος που έχει συμφωνηθεί.
Ο εκπρόσωπος του Ταμείου κατακλύστηκε από ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις πρόσφατες υποτιμητικές για τη χώρα μας δηλώσεις της επικεφαλής του ΔΝΤ στον Guardian.
Ο Τζέρι Ράις ανέφερε σχετικά πως η Κριστίν Λαγκάρντ ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου για τις δηλώσεις και εξέφρασε τις απολογίες της για όσα μεταδόθηκαν, υποστηρίζοντας πως οι αναφορές της παρερμηνεύτηκαν.
Ερωτηθείς εάν υπάρχει ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα αρκέστηκε να απαντήσει εάν τηρηθούν οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα οι συνθήκες στη χώρα θα βελτιωθούν.
Σχετικά με το ζήτημα της φορολόγησης, τόνισε πως είναι σημαντικό οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα να είναι δίκαιες και να πληρώνουν όλοι τους φόρους τους, κυρίως αυτοί που έχουν υψηλά εισοδήματα.
«Σεβόμαστε την Ελλάδα και τις θυσίες των Ελλήνων» υπογράμμισε ο Τζ. Ράις.

Αναφορικά με τις προεκλογικές θέσεις των κομμάτων δεν θέλησε να τις σχολιάσει. «Οι εκλογές είναι θέμα των Ελλήνων» ανέφερε χαρακτηριστικά.
to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...