Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Πρώτη δήλωση Σαμαρά: «Σκληρή δουλειά για να δώσουμε ελπίδα»


Πρώτη δήλωση Σαμαρά: «Σκληρή δουλειά για να δώσουμε ελπίδα»Nέος πρωθυπουργός της χώρας ορκίστηκε σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.   Ο κ. Σαμαράς, μετά την ορκωμοσία του, μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου και είχε την καθιερωμένη συνάντηση με τον τέως πρωθυπουργό, Παναγιώτη Πικραμμένο.

Ο κ. Πικραμμένος τόνισε απευθυνόμενος στον κ. Σαμαρά: «Κύριε πρωθυπουργέ συγχαρητήρια, αναλαμβάνετε σε μια δύσκολη και ιστορική καμπή. Έχετε πολλές μάχες να δώσετε και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, Πρέπει να φροντίσετε να δικαιωθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού. Πρέπει να φροντίσετε να στηθούν ξανά οι δομές του ελληνικού κράτους. Η Ελλάδα μας αξίζει να είναι στην ενωμένη Ευρώπη. Στην προσπάθεια αυτή δεν είστε μόνος. Χρειάζεται εθνική συσπείρωση και θα έχετε τη βοήθεια όλων μας».

Από την πλευρά του, ο νέος πρωθυπουργός επεσήμανε: «Γνωρίζω την ανάγκη της γρήγορης ανάκαμψης της οικονομίας. Πρέπει να πετύχουμε. Έχω πλήρη επίγνωση της κατάστασης. Προτεραιότητα μας είναι η επανεκκίνηση της οικονομίας».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΝΔ έλαβε επίσημα την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Κάρολο Παπούλια.

Κατά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Σαμαράς έκανε την πρώτη δήλωσή του ως πρωθυπουργός της χώρας. «Ελπίζω και έχω εμπιστοσύνη ότι με τη βοήθεια του Θεού θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να βγει η χώρα από την κρίση. Αυτό θα ζητήσω αύριο και από τη νέα κυβέρνηση, δηλαδή σκληρή δουλειά για να δώσουμε χειροπιαστή ελπίδα στο λαό μας».


Τον κ. Σαμαρά συνοδεύουν ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης και ο κ. Θανάσης Μπούρας.
Συνάντηση των τριών αρχηγών με Ζανιά και Ράπανο

Στη συνέχεια, ο κ. Σαμαράς μαζί με τους κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη θα έχουν συνάντηση με τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών, κ. Γιώργο Ζανιά με αντικείμενο την αυριανή συνεδρίαση του Εurogroup.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, στη συνάντηση θα παραβρεθεί και ο Βασίλης Ράπανος ο οποίος θα αναλάβει- όπως όλα δείχνουν, το υπουργείο Οικονομικών με αναπληρωτή τον κ. Ζανιά.

Τα ονόματα των νέων υπουργών αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται και η ορκομωσία τους να γίνει σήμερα. Ωστόσο, αν υπάρξει πρόβλημα χρόνου, θα γίνει αύριο.

Ταυτόχρονα, την Πέμπτη θα συνεδριάσει το πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης.

Ωστόσο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ εκτίμησε ότι «16 υπουργοί συμπεριλαμβανομένου του υπουργείου Ναυτιλίας που πρέπει να ανασυσταθεί, και 12 υφυπουργοί αρκούν για ένα λειτουργικό κυβερνητικό σχήμα».

Διάλογος Παπούλια - Σαμαρά

Στον καθιερωμένο διάλογο που είχαν ο κ. Παπούλιας με τον πρόεδρο της ΝΔ, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ρώτησε «τι απέδωσε ο μαραθώνιος».

Ο κ. Σαμαράς απάντησε: «Ο μαραθώνιος απέδωσε τη δεδηλωμένη, την αναγκαία προϋπόθεση για μια μακρόπνοη κυβέρνηση, η οποία θα δώσει σταθερότητα και ελπίδα στον ελληνικό λαό».

«Σας δίνω εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και σας εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο σας καθώς τα προβλήματα είναι πολλά», πρόσθεσε από την πλευρά του ο κ. Παπούλιας.

new post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...