Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Νέος «στατιστικός πόλεμος» για έλλειμμα και χρέος


Νέος «στατιστικός πόλεμος» για έλλειμμα και χρέος

Μια ιδιότυπη διαμάχη μεταξύ της Στατιστικής Αρχής και των οικονομικών αναλυτών της Alpha Bank σχετικά με το ύψος του δημοσίου χρέους και του ελλείμματος της διετίας 2009 - 2010 βρίσκεται σε εξέλιξη.
Οπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) «η ALPHA BANK σε πρόσφατα δημοσιεύματά της - Εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων της 31/5/2012 και Τριμηνιαίο Οικονομικό Δελτίο Μαΐου 2012 (τεύχος 117) -υποστηρίζει ότι η ΕΛΣΤΑΤ διόγκωσε το έλλειμμα και το χρέος της Γενικής Κυβέρνησης για τα έτη 2009 και 2010» υποστηρίζοντας ότι «η ALPHA BANK καταλήγει στα συμπεράσματά της στη βάση εσφαλμένων μεθοδολογικών αντιλήψεων σχετικά με οικονομικά στοιχεία και συναλλαγές που θα έπρεπε να λαμβάνονται υπόψη στην κατάρτιση των δημοσιονομικών στατιστικών».

Η ΕΛΣΤΑΤ επισήμως υποστηρίζει ότι «οι μετρήσεις της ALPHA BANK δεν έχουν βάση στη μεθοδολογία που χρησιμοποιείται από τα Κράτη Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως αυτή αποτυπώνεται στους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς για την κατάρτιση των δημοσιονομικών στατιστικών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...