Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Επανεκκίνηση με «οδηγό» τον Ανδρέα Παπανδρέου


Ο Βενιζέλος ελπίζει σε ένα νέο ξεκίνημα του ΠΑΣΟΚ

Την ώρα που πολλοί προβλέπουν ότι το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να μετατραπεί από πρωταγωνιστής σε κομπάρσο και συμπλήρωμα του νέου πολιτικού σκηνικού, ο Ευ. Βενιζέλος ελπίζει σε ένα νέο ξεκίνημα, ανάλογο με αυτό του Α. Παπανδρέου!

Δεν είναι τυχαίο ότι τόσο οι προεκλογικές όσο και οι μετεκλογικές τοποθετήσεις του, έχουν σταθερή αναφορά στον Α. Παπανδρέου και καμία στον Κ. Σημίτη ή τον Γ.Παπανδρέου.

Δεν είναι επίσης τυχαίο το γεγονός ότι η Ιπποκράτους προσπάθησε να αντιδράσει με όσες δυνάμεις διέθετε στην έμμεση προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα να παραλληλίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ με το «ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα» με στόχο να θέσουν το ΠΑΣΟΚ στο περιθώριο.

Ο Ευ. Βενιζέλος στο μήνυμά του για τη συμπλήρωση των δεκαέξι χρόνων από τον θάνατο του Α. Παπανδρέου, παραδέχεται μεν τη δύσκολη θέση του ΠΑΣΟΚ μετά τη στρατηγικού χαρακτήρα εκλογική ήττα του κόμματός του, προσπαθεί όμως να στείλει το μήνυμα ότι - υπό προϋποθέσεις - το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ανασυνταχθεί.

Αυτός είναι ο λόγος που επέμεινε τόσο πολύ στη «φιλική συμμετοχή» στην κυβέρνηση Σαμαρά αποφεύγοντας να συνδεθεί στενά με την νέα διακυβέρνηση, αυτός είναι και ο λόγος που έχει πάρει οριστική απόφαση, όσες αλλαγές και να προκύψουν στο ΠΑΣΟΚ να μην αλλάξουν ούτε το όνομα ούτε τα σύμβολά του.

Είναι δύσκολη η προσπάθεια Βενιζέλου να πείσει ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου του 2012 είναι ο ίδιος και δεν είναι ο Αλ.Τσίπρας ή ακόμα περισσότερο - όπως πολλοί φοβούνται στην Ιπποκράτους - ένα άλλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που το επόμενο διάστημα θα επιχειρήσει να βγει μπροστά είτε εντός των ορίων του ΠΑΣΟΚ, είτε φτιάχνοντας ένα άλλο κόμμα.

Για μία μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης, ο κ. Βενιζέλος έχει συνδεθεί με την προηγούμενη περίοδο του ΠΑΣΟΚ του κυβερνητισμού αλλά και την καταστροφική για τα μεσαία και χαμηλά στρώματα διετία που προηγήθηκε και αποτελεί ερώτημα κατά πόσο θα μπορέσει να πείσει ότι αποτελεί το νέο που θα μπορέσει να τραβήξει το κάρο μπροστά. Πόσο μάλλον, το «ξεχαρβαλωμένο» κάρο του ΠΑΣΟΚ που κινείται πλέον στο ισχνό 12%.
newsdeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Αρειο Πάγο για τη μη συμμετοχή των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές

Υπόμνημα στον Αρειο Πάγο, με το οποίο ζητά να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες στις προσεχείς ευρωεκλογές κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ . Σύμφωνα με το...