Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Ποιος είναι ο Β. Ράπανος που αναλαμβάνει «τσάρος» της Οικονομίας

Ποιος είναι ο Β. Ράπανος που αναλαμβάνει υπουργός Οικονομικών της τρικομματικής κυβέρνησης ΣαμαράΝέος υπουργός Οικονομικών ο οποίος θα πρέπει να διαχειριστεί την «καυτή πατάτα» των οικονομικών μέτρων των Μνημονίων, αλλά και τα άδεια δημόσια ταμεία, αναλαμβάνει κατά πάσα πιθανότητα, ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Βασίλης Ράπανος. Την πληροφορία για την υπουργοποίησή του... επιβεβαιώνει το «Reuters», αλλά και η συμμετοχή του στη σημερινή σύσκεψη με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς.
Το όνομα του κ. Ράπανου, είχε ακουστεί έντονα και για την ανάληψη της θέσης του πρωθυπουργού στην «κυβέρνηση ειδικού σκοπού» την οποία είχε αναλάβει τελικά ο Λουκάς Παπαδήμος.
Ο 65χρονος Βασίλης Ράπανος, γεννήθηκε στην Κώ, σπούδασε οικονομικά στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ). Έχει διατελέσει πρόεδρος του δ.σ. του ΟΤΕ, διοικητής της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδος καθώς και Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών κατά την περίοδο 2000-2004. Είναι αναπληρωτής καθηγητής στο οικονομικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ έχει διατελέσει και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας.

eklogika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η σημασία της αναδιάρθρωσης του χρέους το 2012 - Η συμβολή του Τσαρλς Νταλάρα

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους που συντελέστηκε το 2011 - 2012 εξακολουθεί να είναι επίκαιρη, κρίσιμη και ενεργός. Οι διεθνείς...