Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Τελετές παράδοσης-παραλαβής των υπουργείων


%CE%A4%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%84%CE%AD%CF%82+%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%B7%CF%82%2D%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B2%CE%AE%CF%82+%CF%84%CF%89%CE%BD+%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CF%89%CE%BD Από το υπουργείο Εργασίας ξεκίνησε η παράδοση και παραλαβή των υπουργικών χαρτοφυλακίων.

Παραδίδοντας το χαρτοφυλάκιο στον Γιάννη Βρούτση, ο υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας, Αντώνης Ρουπακιώτης, τόνισε ότι η κατάσταση στον χώρο της εργασίας είναι εκρηκτική, πως επιχειρήθηκε η σύγκλιση και η αναζήτηση λύσεων, αλλά – όπως είπε – κάποιοι δεν θέλησαν να καταλάβουν. Ωστόσο, συνέχισε, η σύγκλιση πρέπει να αναζητείται ανά πάσα στιγμή.

Αναφερόμενος στην τοποθέτησή του στο υπουργείο Δικαιοσύνης ο κ. Ρουπακιώτης επισήμανε: «Στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το υπουργείο της ψυχικής μου αναζήτησης, θα υπερασπιστώ την ιδέα αποκατάστασης του δικαίου των συλλογικών συμβάσεων, πρόκειται για προσωπική δέσμευση».

Από την πλευρά του ο Γιάννης Βρούτσης τόνισε ότι κεντρικοί στόχοι του υπουργείου είναι η διασφάλιση της νομιμότητας στην αγορά εργασίας, ο διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους, το ζήτημα των συλλογικών συμβάσεων και το θέμα της μετενέργειας. Ειδικότερα για τους μισθούς, ο κ. Βρούτσης είπε ότι στόχος είναι να εναρμονισθούν με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και την ευρωπαϊκή νομιμότητα.
Κ. Χατζηδάκης: Κλειδί η εμπιστοσύνη
Η λέξη κλειδί είναι η λέξη εμπιστοσύνη, σημείωσε ο Κωστής Χατζηδάκης κατά την παραλαβή του υπερ-υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών, διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι «πρέπει να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών».
Όπως επεσήμανε, μεγάλη σημασία έχει η πολιτική σταθερότητα και στο σημείο αυτό μίλησε για ένα «καινούριο πολιτικό και κοινωνικό κλίμα», με το οποίο η Ελλάδα θα εκπλήξει ευχάριστα.

Αναφερόμενος στη συνεργασία ΝΔ - ΠΑΣΟΚ -ΔΗΜΑΡ, ο νέος υπουργός Ανάπτυξης χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι η κυβέρνηση στηρίζεται από τρία κόμματα τα οποία εκπροσωπούν περίπου το 50% των Ελλήνων και γι αυτό διαβεβαίωσε, «από την πλευρά μας είμαστε αποφασισμένοι να φυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού τη συνεννόηση αυτή των τριών κομμάτων, αλλά και να την επεκτείνουμε κι άλλο.
Κ. Αρβανανιτόπουλος
Ξεκινάμε από σήμερα σκληρή δουλειά ανέφερε ο νέος υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος κατά την τελετή παραλαβής των νέων καθηκόντων του. «Είναι ανάγκη να επενδύσουμε στην παιδεία και στον πολιτισμό, για να πρωταγωνιστήσει και πάλι η χώρα μας στην Ευρώπη» υπογράμμισε ο κ. Αρβανιτόπουλος, σημειώνοντας ότι η παιδεία είναι η εθνική μας Κιβωτός.
Στην επιστροφή του κ. Αβραμόπουλου στο υπουργείο Εξωτερικών μετά από χρόνια στάθηκε ο απερχόμενος υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης, κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου.
«Εδώ είναι οι ρίζες σας ...» και «πιστεύω ότι ποτέ δεν ξεχάσατε την υψηλή τέχνη της διπλωματίας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μολυβιάτης, επισημαίνοντας ωστόσο πως «το έργο σας δεν θα είναι εύκολο», καθώς «η κρίση δεν άφησε αλώβητο τον τομέα της εξωτερικής πολιτικής».
Ως πρώτη προτεραιότητα ο κ. Μολυβιάτης έθεσε την αποκατάσταση και ενίσχυση της διεθνούς θέσης της χώρας, καθώς όπως είπε, χωρίς αυτή δεν είναι δυνατή η άσκηση της εξωτερικής πολιτικής.
Κλείνοντας, ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι τις συνέπειες της κρίσης έχει υποστεί και το ίδιο υπουργείο και το στελεχιακό του δυναμικό. Παρά τα προβλήματα όμως, το υπουργείο λειτουργεί «κατά ένα αξιοθαύμαστο τρόπο» χάρη στον επαγγελματισμό και την αυταπάρνηση των στελεχών και του προσωπικού του, υπογράμμισε και βαθιά συγκινημένος ευχαρίστησε όλα τα στελέχη της διπλωματικής υπηρεσίας και τους υπαλλήλους του ΥΠΕΞ.
Στο ΥΠΕΞ ο Αβραμόπουλος
Στην καρδιά της μεγαλύτερης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα, αναλαμβάνω την ευθύνη της εξωτερικής πολιτικής με πλήρη επίγνωση της εθνικής σημασίας αυτής της αποστολής, δήλωσε με τη σειρά του ο νέος υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Στόχος, είπε, είναι να ξαναβρεί η χώρα το κύρος και τη θέση που της αρμόζει στην Ευρώπη και το διεθνές περιβάλλον και προϋπόθεση γι αυτό, υποστήριξε, είναι η δημιουργία εθνικού μετώπου μεταξύ όλων των πολιτικών δυνάμεων και του λαού.
Το ΥΠΕΞ πάντα προέτασσε το εθνικό συμφέρον και σήμερα, σημείωσε, τα στελέχη της διπλωματικής υπηρεσίας υπηρετούν κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες και στο σημείο αυτό διαβεβαίωσε τα στελέχη του υπουργείου και της διπλωματικής υπηρεσίας ότι θα εξαντλήσει κάθε προσπάθεια για να αντιμετωπιστούν οι αδικίες σε βάρος τους και να βοηθηθούν αποτελεσματικά στην άσκηση των καθηκόντων τους. Τους καλώ, κατέληξε ο νέος ΥΠΕΞ, να κρατήσουν υψηλά το φρόνημα, το ηθικό τους και το αίσθημα δημοσίου καθήκοντος.
Ευρ. Στυλιανίδης: "Θα τα βάζουμε με τα προβλήματα"
Τις προτεραιότητες της πολιτικής που θα εφαρμόσει η νέα ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών σκιαγράφησε ο νέος υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής.
Όπως ανέφερε, προέχει η σύγχρονη πολιτεία και η ισχυρή αυτοδιοίκηση που θα βρίσκεται κοντά στον πολίτη αλλά και μια προσπάθεια εναρμόνισης του θεσμικού πλαισίου για την ιθαγένεια και την παράνομη μετανάστευση με το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο, ώστε η χώρα μας να πάψει να είναι αποθήκη ψυχών.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής περιφέρειας και τόνισε πως ο τόπος χρειάζεται πολιτική και πολιτικούς που τα βάζουν με τα προβλήματα και καταφέρνουν να βάζουν το πολίτη στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.
Από την πλευρά του ο απερχόμενος υπουργός Αντώνης Μανιτάκης εξέφρασε τη θλίψη του διότι «αποχωρεί από ένα υπουργείο στο οποίο είχε πολύ καλή συνεργασία» και δήλωσε ότι αποχωρεί με «ικανοποίηση, διότι επιτέλεσε τον σκοπό για τον οποίο, το είχε αναλάβει, που ήταν «η διεξαγωγή των εκλογών».
Επίσης, σημείωσε ότι «με δυο πράξεις νομοθετικού περιεχομένου διευθετήσαμε απρόβλεπτα και επείγοντα προβλήματα που αφορούσαν την απασχόληση». Όπως τόνισε η διευθέτηση των προβλημάτων κατέστη δυνατή χάρη στον «πολύ καλό γενικό γραμματέα και στο προσωπικό».
Ο κ. Μανιτάκης επαίνεσε το «έργο των διευθύνσεων που διενήργησαν τις εκλογές» και τις διευθύνσεις του υπουργείου που «με τεκμηριωμένο τρόπο προετοίμασαν τις αναγκαίες αποφάσεις» για τα ζητήματα προσωπικού. Και κατέληξε απευθυνόμενος προς τον κ. Στυλιανίδη: «Πιστεύω ότι με το προσωπικό, την πείρα και τις ικανότητές σας θα αντεπεξέλθετε».
metarithmisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...