Σάββατο, 23 Ιουνίου 2012

«Το ευρώ θα συνεχίσει να υπάρχει»


Αισιόδοξος παρά τα προβλήματα ο Μόντι

«Το ευρώ είναι εδώ για να μείνει, θα συνεχίσει να υφίσταται», είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, μετά το πέρας της σημερινής διάσκεψης της Ρώμης με την συμμετοχή της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ισπανίας.
«Το ευρώ αποτέλεσε το αποτέλεσμα μιας μη αναστρέψιμης διαδικασίας», πρόσθεσε από την πλευρά του ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι.

Ιταλοί σχολιαστές, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, επισήμαιναν ότι ένα από τα πιο σημαντικά σημεία της σημερινής τετραμερούς συνόδου ήταν η συμφωνία που εκφράστηκε για τη θέσπιση του φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές και η βούληση να χρησιμοποιηθεί το 1% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ για την ανάπτυξη.

«Πριν από δέκα χρόνια, η Γερμανία και η Γαλλία ήταν εκείνες που παρέκκλιναν από τους κανόνες του ευρώ και χρειάσθηκε πολύς καιρός για να ξαναχτίσουμε την αξιοπιστία του, την οποία δεν αμφισβήτησαν, πρώτοι, έλληνες και Πορτογάλοι», κατέληξε ο Μόντι
newsdeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αδήλωτα τετραγωνικά -Διαγραφές οφειλών: Παράταση δηλώσεων μέχρι 30 Ιουνίου (έγγραφα)

Παρατείνεται μέχρι τις 30 Ιουνίου (από 30 Μαρτίου που ισχύει σήμερα) η προθεσμία για την υποβολή υπεύθυνης δήλωσης από τους ιδιοκτήτες α...