Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Η Ελλάδα ασκεί πολιτική γενοκτονία εναντίον μας


«Η Ελλάδα ασκεί πολιτική γενοκτονία εναντίον μας. Αυτό που κάνει η Ελλάδα αφορά τη μοίρα των ανθρώπων, παρεμποδίζει την ένταξή μας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ και όλα τα οφέλη που μπορούμε να έχουμε». Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός της πΔΔΜ κ. Νίκολα Γκρούεφσκι, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό της χώρας του. Ο κ. Γκρούεφσκι, σημείωσε επίσης ότι με δεδομένο το πολιτικό παρελθόν του κ. Α. Σαμαρά πάνω σε αυτό το ζήτημα, δεν περιμένει πολλά από αυτόν.

Ο κ. Γκρούεφσκι υποστήριξε ότι ο κ. Σαμαράς, το 1991, ως υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, από κοινού με τον τότε πρωθυπουργό της χώρας Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, «δημιούργησε το πρόβλημα της ονομασίας».

Πάντως, ο κ. Γκρούεφσκι τόνισε ότι θα περιμένει να δει τις θέσεις του κ. Σαμαρά και «εάν υπάρχει βούληση από την ελληνική πλευρά για την επίλυση της εκκρεμότητας της ονομασίας».

Τέλος, κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι με τη στάση της δεν επιτρέπει τη δημιουργία ενός αραγούς εθνικού μετώπου στην πΓΔΜ για το ζήτημα της ονομασίας.
TO BHMA online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...