Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

ΚΚΕ: Η επιμήκυνση του Μνημονίου δεν θα σταματήσει τη χρεοκοπία


ΚΚΕ: Η επιμήκυνση του Μνημονίου δεν θα σταματήσει τη χρεοκοπία Σκληρή κριτική ασκεί το ΚΚΕ στο κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι «το μεγαλύτερο ψέμα της συγκυβέρνησης» είναι ότι δεν θα μειωθούν οι μισθοί αφού σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα, «η στρατηγική της ΕΕ και των μεγάλων επιχειρηματιών που υπηρετεί είναι η δραστική μείωση του μέσου μισθού και η ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων».
Εκφράζει ακόμη την εκτίμηση ότι η όποια επιμήκυνση θα φορτώνει νέα δεινά στο λαό «και όχι ανακούφιση», ενώ, όπως επισημαίνει, δεν θα σταματήσει τη νέα χρεοκοπία».
«Η επαναδιαπραγμάτευση των όρων των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης, που η συγκυβέρνηση εμφανίζει ότι θα γίνει για την ανακούφιση του λαού, είναι μια αναγκαστική προσαρμογή που επιβάλλει το βάθεμα της κρίσης στην Ελλάδα και την ευρωζώνη», προσθέτει.

new post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...