Σάββατο, 30 Ιουνίου 2012

Παπούλιας: Οι αποφάσεις θα αλλάξουν την συμπεριφορά των αγορών

Η Ελλάδα με νέα ισχυρή κυβέρνηση έχει τη βούληση να προωθήσει πολιτικές δημοσιονομικής εξυγίανσης και τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές, ώστε να επιτευχθεί η ανάπτυξη, να τονωθεί η απασχόληση και να διασφαλισθεί η κοινωνική συνοχή, ανέφερε ο Πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο κ. Παπούλιας είπε ότι το ευρωπαϊκό συμβούλιο ήταν μια μαραθώνια συνεδρίαση, όπου εγκρίθηκε η συμφωνία για ανάπτυξη και απασχόληση, υπογραμμίζοντας ότι τα μέτρα αυτά αναμένεται να συμβάλλουν αποφασιστικά στην ανατροπή της συμπεριφοράς των αγορών προς τις αδύναμες χώρες.

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέστησε σαφές ότι η ανάπτυξη αποτελεί βασική προτεραιότητα, η οποία θα πρέπει να βασίζεται σε υγιή δημόσια οικονομικά, στην εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και στις επενδύσεις, ώστε να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και να τονωθεί η απασχόληση», ανέφερε ο Κάρολος Παπούλιας.

Ωστόσο, όπως σημείωσε, «η βαθιά και παρατεταμένη ύφεση της ελληνικής οικονομίας και η εκτόξευση της ανεργίας σε πρωτόγνωρα επίπεδα, καθιστούν απολύτως αναγκαίο να στηριχθεί, άμεσα και πιο αποφασιστικά, η ανάκαμψη της οικονομίας».

Ο κ. Παπούλιας τόνισε ότι χωρίς μονομερείς ενέργειες πρέπει να γίνουν προσαρμογές στο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας για να γίνει πιο αποτελεσματικό και κοινωνικά δίκαιο.

«Χρειάζεται να καταστεί πιο αποτελεσματικό το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι «η ανάπτυξη είναι η μέγιστη προτεραιότητα».

Παράλληλα, τόνισε πως κατά τη διάρκεια της Συνόδου επισήμανε τον επείγοντα χαρακτήρα της ευρωπαϊκής εγγύησης καταθέσεων γιατί η Ελλάδα,όπως είπε, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας.

Ο πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας καλωσόρισε την αύξηση της κεφαλαιακής βάσης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, την εισαγωγή των Ομολόγων Έργου και τη χρησιμοποίηση των διαρθρωτικών ταμείων σε συνεργασία με την ΕΤΕπ για μόχλευση των διαθέσιμων κεφαλαίων.

Ο Παπούλιας συναντήθηκε στη βελγική πρωτεύουσα με τον Χέρμαν βαν Ρομπάι, Ζαν κλοντ Γιουνκέρ, Άνγκελα Μέρκελ αλλά και τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.
proto thema online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κουπόνια για δωρεάν προϊόντα στις λαϊκές -Ποιοι τα δικαιούνται

Ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των λαϊκών αγορών είναι στόχος για το 2020 του προέδρου Δημήτρη Μουλιάτου και του νέου...