Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ : Επίθεση στη νέα «συγκυβέρνηση»

Τι λένε Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ για τη νέα κυβέρνηση ΣαμαράΚαμία ανοχή δεν επιφύλαξαν για τη νέα κυβέρνηση τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κάνουν λόγο για «νέα μνημονιακή κυβέρνηση», το ΚΚΕ τη χαρακτηρίζει κυβέρνηση της «πλουτοκρατίας» και ο ΛΑΟΣ κάνει λόγο όχι «για λυκαυγές, αλλά για λυκόφως»!
Οι αντιδράσεις των κομμάτων μετά την ανακοίνωση της σύνθεσης της κυβέρνησης, έχουν ως εξής:
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες
Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:
«Η Ελλάδα δυστυχώς απέκτησε μια νέα μνημονιακή κυβέρνηση. Την απαρτίζουν υπογράψαντες επιστολές και ψηφίσαντες Μνημόνια και επαχθείς και επονείδιστες Δανειακές Συμβάσεις, εκχωρώντας την Εθνική Κυριαρχία της χώρας.Συμμετέχουν εκπρόσωποι των τραπεζών που υπηρετούν το σύστημα των τοκογλύφων διεθνών συναδέλφων τους, απομυζώντας ακόμα και το αίμα του ελληνικού λαού.
Την πλαισιώνουν οι ένοχοι της απόλυτης δυστυχίας που απλώθηκε σε κάθε ελληνική οικογένεια και που αποφάσισαν (τους προειδοποιούμε, μάταια) να κρυφτούν πίσω από την ασυλία.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν στη Κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου με μνημονιακό Δούρειο Ίππο τον Φώτη Κουβέλη, να συνεχίσουν το προσυμφωνημένο σχέδιο της παράδοσης της Ελλάδας στη Νέα Τάξη Πραγμάτων και στη ηθική, οικονομική και φυσική εξόντωση των Ελλήνων.
Οι 20 βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Κινήματος Πάνο Καμμένο, θα δώσουν σκληρό και ανυποχώρητο αγώνα από τα έδρανα του Κοινοβουλίου, μαζί με όλους τους Ανεξάρτητους Έλληνες των Κινημάτων, του Διαδικτύου, των Πλατειών, της ανεργίας και της κάθε δοκιμαζόμενης μικρομεσαίας επιχείρησης και ελληνικής οικογένειας».


Το ΚΚΕ
Σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Η νέα συγκυβέρνηση είναι δεσμευμένη απέναντι στην ΕΕ και την ελληνική πλουτοκρατία να φορτώσει στο λαό την καπιταλιστική κρίση. Η αναδιαπραγμάτευση δεν γίνεται για να προστατεύσει το λαό από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Μόνο η λαϊκή συσπείρωση και πάλη μπορεί να παρεμποδίζει, να ανατρέπει αντιλαϊκά μέτρα».


Ο ΛΑΟΣ
Το Γραφείο Τύπου ΛΑ.Ο.Σ σχολιάζει:
«Η ανακοίνωση των ονομάτων της νέας κυβέρνησης, δεν προξένησε ενθουσιασμό. Αντιθέτως, προβληματίζει η μίξη Σημιτικών, αριστερών, Νεοδημοκρατών και ΠΟΛ.ΑΝ. Απουσιάζουν οι Καραμανλικοί και η όποια πατριωτική δεξιά υπάρχει εντός Ν.Δ. Δυστυχώς, δεν πρόκειται για λυκαυγές, αλλά για λυκόφως…»
eklogika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου να αναδειχθεί ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση

«Πρέπει να αποδοκιμαστεί η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Πώς αξιοποίησε ο κ. Μητσοτάκης το 41% που του έδωσε ο λαός στις εθνικές εκλογές», ...