Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

4 δημοσκοπήσεις ALCO, MRB, GLOBAL LINK, DATA RC: Πρωτιά ΝΔ με 1,6% έως 3%

Δημοσκοπήσεις MRB, ALCO, GLOBAL LINK, DATA RC δείχνουν Πρωτιά ΝΔ  με 2,4 - 3% από ΣΥΡΙΖΑΤέσσερις νέες δημοσκοπήσεις σήμερα, και οι τέσσερις δίνουν προβάδισμα στη ΝΔ1,6% έως 3%. Πρόκειται για τις δημοσκοπήσεις της ALCO για το Newsit. gr, της MRB για το Real.gr, της GLOBAL LINΚ για το περιοδικό PRESSING και της DATA RC για το pelop.gr. Στη δημοσκόπηση της MRB στην εκτίμηση ψήφου φαίνεται πιθανό να εισέλθει στη Βουλή η «Δημιουργία ξανά», ενώ η πόλωση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μειώνει τα ποσοστά όλων των άλλων κομμάτων και κυρίως των εξωκοινοβουλευτικών, με τη ΔΗΜΑΡ να εμφανίζει τις λιγότερες απώλειες.
Αναλυτικότερα:
Η δημοσκόπηση της ALCO
Η δημοσκόπηση της ALCO για το Newsit δίνει πρωτιά στη ΝΔ με 25% αλλά με μικρή διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι στο 22,7% στην πρόθεση ψήφου. Απώλειες καταγράφουν το ΠΑΣΟΚ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή, ενώ πιο μικρή είναι η φθορά για την Δημοκρατική Αριστερά. Από την δημοσκόπηση προκύπτει επτακομματική Βουλή.
Πιο αναλυτικά στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων ψηφοδελτίων, λαμβάνουν:
ΝΔ: 26%
ΣΥΡΙΖΑ: 23,5 %
ΠΑΣΟΚ: 13 %
ΑΝ.ΕΛΛΗΝΕΣ: 6,7%
ΚΚΕ: 5,2 %
ΧΡ.ΑΥΓΗ: 4,6%
ΔΗΜΑΡ: 5,4 %
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: 1,5 %
Στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή (στα λευκά/άκυρα και στην αποχή που «λαμβάνουν»

10,1%), περιλαμβάνονται και τα κόμματα ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ που λαμβάνει 2,2% και ο ΛΑΟΣ με 1%
Εντυπωσιακό είναι ότι για το 58% των πολιτών το βασικό κριτήριο με το οποίο θα ψηφίσουν είναι να αποκτήσουμε κυβέρνηση που θα εξασφαλίζει το ευρώ.
Σε ποσοστό 48% οι πολίτες λένε ότι η καταγγελία του Μνημονίου συνεπάγεται έξοδο από το ευρώ, αλλά θέλουν και να ενισχυθούν τα κόμματα που θέλουν να καταγγείλουμε το Μνημόνιο σε ποσοστό 49%.
Στο ερώτημα ποιός μπορεί να διεκδικήσει καλύτερα τροποποιήσεις στο Μνημόνιο, Σαμαράς και Τσίπρας ισοψηφούν με 21% .
Στο ερώτημα ποιόν εμπιστεύεστε περισσότερο για να κυβερνήσει, ο Αντώνης Σαμαράς πρώτος με 38%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 29%.

Στο ερώτημα ποιός διασφαλίζει καλύτερα την Ελλάδα στην ευρωζώνη και το ευρώ ο κ. Σαμαράς προηγείται με ποσοστό 45%, ακολουθεί ο «Κανένας» με 27% και ο Αλέξης Τσίπρας με 23%.
Η δημοσκόπηση έγινε από τις 27 έως τις 30/05 σε δείγμα 1.000 ατόμων.
Δημοσκόπηση της MRB
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB για το Real.gr, στην εκτίμηση ψήφου μετά από αναγωγή στα άκυρα και στην αποχή, λαμβάνουν:
ΝΔ:27,6%
ΣΥΡΙΖΑ 26%
ΠΑΣΟΚ 14,6%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,1%
ΚΚΕ 4,7%
Χρυσή Αυγή 5,4%
Δημοκρατική Αριστερά 6,6%
Δημιουργία Ξανά 3,3%
Οικολόγοι Πράσινοι 1,3%
ΛΑΟΣ 1,5%
Άλλο κόμμα 1,9%
Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 23,9% . Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,5%, το ΠΑΣΟΚ με 12,6% , οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,2%, η Δημοκρατική Αριστερά με 5,7%, η Χρυσή Αυγή με 4,7% και το ΚΚΕ με 4%. «Μάχη» για την είσοδό της στο Κοινοβούλιο δίνει η «Δημιουργία Ξανά», καθώς στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει ποσοστό 2,9% ενώ ΛΑ.Ο.Σ. και Οικολόγοι Πράσινοι συγκεντρώνουν 1,3% και 1,1,% αντίστοιχα. Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου αγγίζει το 13,4%.

Δημοσκόπηση της GLOBAL LINΚ
Δημοσκόπηση της GLOBAL LINΚ για το περιοδικό PRESSING που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα, δίνει πρωτιά στη ΝΔ, με διαφορά 2,9% από τον ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου μετά από αναγωγή(χωρίς λευκά, άκυρα, αποχή). Αναλυτικότερα:
ΝΔ με ποσοστό 27%
ΣΥΡΙΖΑ με 24,1%
ΠΑΣΟΚ με 13,3%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,8%
Δημοκρατικής Αριστεράς 7%
ΚΚΕ 6,7%
Χρυσή Αυγή 6,6%
Δημιουργία Ξανά 2,1%
Οικολόγοι Πράσινοι 1,7%
ΛΑΟΣ 1,4%
Λοιπά 2,3%
Στο ερώτημα ποιος θα μπορούσε να κρατήσει τη χώρα εντός ευρώ, ο κ. Σαμαράς έχει προβάδισμα με 31% , ο κ. Βενιζέλος με 16% και ο κ. Τσίπρας με 13%.
Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ προηγείται με 53% έναντι 38% του ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσκόπηση της DATA RC
Προβάδισμα τη τάξης των 2,4 ποσοστιαίων μονάδων δίνει στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ μια νέα πανελλαδική δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την DATA RC για το pelop.gr.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 24,5% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,1%, το ΠΑΣΟΚ με 12%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,1% η Δημοκρατική Αριστερά με 5,3% το ΚΚΕ με 4,9% και η Χρυσή Αυγή με 4,9%. Εκτός Βουλής μένουν η Δημιουργία Ξανά με 2,4%, ενώ εντύπωση προκαλούν τα ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά που καταγράφουν ο ΛΑ.Ο.Σ. και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,1% και 0,8% αντίστοιχα. Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 2,4% των ερωτηθέντων, άκυρο ή λευκό το 1%, ενώ 2,4% δηλώνει ότι δεν θα προσέλθει στις κάλπες για να ψηφίσει. Πάντως, και σε αυτή τη δημοσκόπηση αρκετά υψηλό είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων, το οποίο φτάνει το 10,4%, αφήνοντας περιθώρια για σημαντικές διαφοροποιήσεις. Στην παράσταση νίκης προηγείται η ΝΔ με 61,4% έναντι 27,1% του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με την έρευνα, η συσπείρωση της ΝΔ βρίσκεται στο 9%, ενώ το κόμμα φέρεται να κερδίζει σημαντικό ποσοστό ψήφων από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τα μικρότερα κόμματα. Η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 78,1%, ενώ το κόμμα κερδίζει επίσης σημαντικό ποσοστό ψήφων από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τα μικρότερα κόμματα. Τέλος, η συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ διαμορφώνεται στο 78,8%.
eklogika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...