Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012

Αλέξης Τσίπρας: «Να μην κόβεται το ρεύμα σε φτωχές οικογένειες»


Αλέξης Τσίπρας: «Να μην κόβεται το ρεύμα σε φτωχές οικογένειες»

Kοινωνικό αγαθό, το οποίο δεν είναι δυνατό να στερούνται τα νοικοκυριά, χαρακτήρισε το ηλεκτρικό ρεύμα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συναντήθηκε την Τετάρτη με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι διακοπές ρεύματος στα νοικοκυριά εξαιτίας της μη πληρωμής του «χαρατσιού».
Για το θέμα των τιμολογίων ρεύματος, ο κ. Ζερβός επανέλαβε ότι η επιχείρηση δεν θα ζητήσει αυξήσεις, αλλά θα παρουσιάσει στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά ενέργειας, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις. Ο πρόεδρος της ΔΕΗ διαβεβαίωσε, επίσης, ότι δεν τίθεται θέμα επάρκειας ηλεκτρικής ενέργειας για τη θερινή περίοδο, οπότε η ζήτηση ρεύματος αυξάνεται εποχιακά.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως «ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού βρίσκεται, δυστυχώς, στα όρια της οικονομικής ανέχειας με αδυναμία επιβίωσης. Άνεργοι, χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας». Συμπλήρωσε πως «για αυτά τα κομμάτια του πληθυσμού πρέπει να υπάρξει μέριμνα, ούτως ώστε να έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε ένα κοινωνικό αγαθό απολύτως απαραίτητο για την επιβίωση, όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα».
Ο κ. Τσίπρας είπε πως ζήτησε «από τον πρόεδρο της ΔΕΗ, μιας επιχείρησης που έχει υψηλό δείκτη κοινωνικής ευθύνης και το έχει αποδείξει διαχρονικά, να παγώσει τις διαδικασίες διακοπής ηλεκτρικού

ρεύματος, μέχρις ότου φέρουμε το θέμα στη νέα Βουλή» για να αποφανθεί οριστικά για το ζήτημα αυτό.
«Θεωρούμε ότι υπάρχει ένα επίπεδο κατανόησης με τη διοίκηση της ΔΕΗ και πιστεύουμε ότι το επόμενο διάστημα θα πρέπει τουλάχιστον όλοι να βοηθήσουμε, ώστε να δημιουργηθούν εκείνες οι προϋποθέσεις, να παρθούν πολιτικές αποφάσεις ώστε να μπορεί και η ΔΕΗ να ανταποκρίνεται στον κοινωνικό ρόλο της» προσέθεσε ο κ. Τσίπρας.
Παράλληλα, χαρακτήρισε το ζήτημα αμιγώς πολιτικό, λέγοντας ότι αυτό «δεν άπτεται στενά των αρμοδιοτήτων της διοίκησης και της διεύθυνσης της ΔΕΗ».
«Αυτό που ζητήσαμε είναι μέχρις ότου υπάρξει οριστική πολιτική απόφαση, η οποία πρέπει να ληφθεί στο ελληνικό κοινοβούλιο, να υπάρξει από την πλευρά της διοίκησης της ΔΕΗ η κατανόηση του εκρηκτικού προβλήματος, να υπάρξει τουλάχιστον μια αναστολή των διαδικασιών, ακριβώς γιατί αυτήν τη στιγμή το πρόβλημα που υπάρχει και στη διοίκηση είναι ότι δεν μπορούν να επιλέξουν, δεν έχουν αν θέλετε τα κατάλληλα στοιχεία για να επιλέξουν αντικειμενικά ποια νοικοκυριά βρίσκονται πράγματι κάτω από τα όρια της φτώχειας και ποια άλλα έχουν τη δυνατότητα.
» Εμείς, λοιπόν, θέλουμε να συμβάλλουμε και αυτό θα κάνουμε, ώστε να υπάρξει μια αντικειμενική δυνατότητα διαχωρισμού των νοικοκυριών που βρίσκονται στα όρια της επιβίωσης, κάτω από τα όρια της φτώχειας.
» Η ίδια η πολιτεία πρέπει να βοηθήσει τη ΔΕΗ με στοιχεία, τα οποία θα δίνονται και θα αφορούν την κοινωνική κατάσταση κάθε νοικοκυριού, διότι όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα, δεν μπορούν να πληρώσουν δεν μπορεί να υποβάλλονται σε μια εξοντωτική διαδικασία διακοπής παροχής ρεύματος, γιατί το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί το 2012 να γίνουμε μια πολιτεία-ζούγκλα και να έχουμε ανθρώπους που θα ζουν χωρίς ρεύμα» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.
TO BHMA online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Anonymous Greece: Αυτοί είναι οι Τούρκοι που έριξαν τις σελίδες των υπουργείων

Τα στοιχεία των δύο ατόμων που βρίσκονται πίσω από τα «χτυπήματα» σε ελληνικούς στόχους, δημοσίευσαν οι Anonymous Greece το βράδυ της Πα...