Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Επιστολή Σαμαρά προς τους ηγέτες της ΕΕ

Επιστολή Σαμαρά προς τους ηγέτες της ΕΕΟ πρωθυπουργός θα υποστηρίξει ότι οι Έλληνες υποβάλλονται ήδη σε μεγάλες θυσίες και θα ζητήσει από τους εταίρους να προσθέσουν πολιτικές ανάπτυξης, προκειμένου η χώρα να βγει από την ύφεση.

Ακόμη θα ζητήσει να γίνει αναθεώρηση του μνημονίου σε συγκεκριμένους τομείς, οι οποίοι δεν έχουν μέχρι στιγμής αποδώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Οπως ανακοίνωσε το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ.Σαμαράς συνομίλησε το απόγευμα τηλεφωνικώς με την καγκελάριο της Γερμανίας, Αγκελα Μέρκελ, τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μάρκ Ρούτε και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Βίλφριντ Μάρτενς.

Ετοιμάζεται για ευρωπαϊκή περιοδεία

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει ευρωπαϊκή περιοδεία, αμέσως μόλις οι θεράποντες ιατροί του επιτρέψουν να ταξιδέψει και σκοπεύει να επισκεφθεί το Βερολίνο, το Παρίσι και τις Βρυξέλλες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που έχει τεθεί επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, θα αναχωρήσει αύριο Τετάρτη, στις 5 το απόγευμα, για τις Βρυξέλλες, με πτήση της Aegean και σε οικονομική θέση.

Ηδη σήμερα είχε ενημερωτική συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος θα μετάσχει στην ελληνική αντιπροσωπεία που θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, καθώς και με τους αξιωματούχους του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. Αύριο το πρωί, πριν αναχωρήσει για τη βελγική πρωτεύουσα, θα έχει στο Προεδρικό Μέγαρο μια νέα σύσκεψη εργασίας με τον υπηρεσιακό
υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Ζανιά, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη.

Αμέσως μετά έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...