Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Καμία πίστωση χρόνου


Καμία πίστωση χρόνου δεν δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στον νέο υπουργό Οικονομικών, καθώς η εφημερίδα «Αυγή» έδωσε ένα πρώτο δείγμα για το πώς θα τον αντιμετωπίσει, χαρακτηρίζοντας τον κ. Στουρνάρα «υπουργό υφέσεως και εκποιήσεως».

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμαναν χθες ότι στη θέση του υπουργού Οικονομικών βρίσκεται «αυτοπροσώπως η τρόικα», ενώ αιχμές άφησε και ο εκπρόσωπος Τύπου, Πάνος Σκουρλέτης, λέγοντας ότι ο κ. Στουρνάρας «έχει υπερασπιστεί τα Μνημόνια και έχει εκφράσει τα συμφέροντα των τραπεζών».

Αμφιβολία
Ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε ότι ο νέος υπουργός Οικονομικών «έχει κάνει μελέτες γύρω από την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας», εκφράζοντας αμφιβολία κατά πόσο μπορεί να επαναδιαπραγματευθεί τα Μνημόνια. Πολύ πιο επιθετική σε χαρακτηρισμούς ήταν η «Αυγή» -τον χαρακτήρισε «πατενταρισμένο μνημονιακό»-, ενώ επεσήμανε ότι ο κ. Στουρνάρας και ο κ. Μάνος έχουν ήδη παρουσιάσει προ μηνών το «Σχέδιο Αρχιμήδης», σύμφωνα με το οποίο πρότειναν «να μεταβιβαστούν αεροδρόμια, λιμάνια και άλλα κρατικά ακίνητα σε εταιρεία, με αντάλλαγμα 125 δισ. ευρώ έναντι εκτιμώμενης αξίας περίπου 300 δισ. ευρώ».


Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο κ. Στουρνάρας, μέχρι πρότινος διευθυντής του ΙΟΒΕ, Ινστιτούτου του ΣΕΒ και πρόσωπο με θητεία στον τραπεζικό και χρηματιστηριακό χώρο, επιλέχθηκε από τους τρεις συγκυβερνώντες πολιτικούς αρχηγούς.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...