Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Ο Γιάννης Στουρνάρας νέος υπουργός Οικονομικών

Ο Γιάννης Στουρνάρας νέος υπουργός Οικονομικών, Δείτε το βιογραφικόΟ Γιάννης Στουρνάρας καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ, αναλαμβάνει τον δύσκολο ρόλο του υπουργού Οικονομικών όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, ύστερα από απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Προηγουμένως ότι ο κ. Στουρνάρας κλήθηκε να παρευρεθεί στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη στο σπίτι του πρωθυπουργού στην Κηφισιά.
Ποιος είναι ο Γιάννης Στουρνάρας – βιογραφικό
Ο Γιάννης Στουρνάρας είναι οικονομολόγος διεθνούς επιπέδου. Σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας (1986-1989), ειδικός σύμβουλος στην Τράπεζα της Ελλάδος (1989-1994), τακτικό μέλος της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1994-2000), πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας κ.ά.
Από το 1989 διδάσκει στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι γενικός επιστημονικός διευθυντής του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).
Ο Γιάννης Στουρνάρας διατέλεσε υπηρεσιακός υπουργός Ανάπτυξης στην κυβέρνηση Π.
Πικραμμένου.
eklogika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου να αναδειχθεί ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση

«Πρέπει να αποδοκιμαστεί η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Πώς αξιοποίησε ο κ. Μητσοτάκης το 41% που του έδωσε ο λαός στις εθνικές εκλογές», ...