Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ όπως το ξέραμε τελείωσε

«Το βάρος που σηκώνουμε όλοι στο ΠΑΣΟΚ είναι πολύ μεγάλο, γι' αυτό σας θέλω όλους δίπλα μου» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της ΚΟ του κόμματος την Τετάρτη. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέλυσε το σκεπτικό στο οποίο βασίστηκε η συμμετοχή του κόμματος στην κυβέρνηση συνεργασίας και αποτίμησε το εκλογικό αποτέλεσμα. Όπως σημείωσε «με τη ΝΔ συνεργαζόμαστε αλλά δεν ταυτιζόμαστε ούτε αξιακά, ούτε πολιτικά». Ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι αναλαμβάνουν οι Μιχ. Χρυσοχοΐδης και Εύη Χριστοφιλοπούλου, ενώ για τη θέση του γραμματέα της ΚΟ προτείνεται ο πρώην υφυπουργός Γιάννης Μανιάτης.Για την ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ
Για την ανασύσταση της παράταξης, ζήτησε την ενεργοποίηση όλων και απηύθυνε πρόσκληση αυτοοργάνωσης σε όλα τα μέλη και τους φίλους, καλώντας τους να συγκροτήσουν ομάδες πρωτοβουλίας. Ανακοίνωσε ότι η εναρκτήρια συνδιάσκεψη θα συγκληθεί στις 6 Ιουλίου. Τις πολιτικές λειτουργίες για την ανασύσταση του Κινήματος θα συντονίζει προσωρινή πολιτική γραμματεία και την οργανωτική προσπάθεια θα συντονίζει οργανωτική γραμματεία.
Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι οι νομαρχιακές και περιφερειακές επιτροπές μετατρέπονται σε νομαρχιακές και περιφερειακές επιτροπές ανασύστασης. Επισήμανε δε, ότι μέσα στις επόμενες ημέρες η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα εκλέξει τριμελή γραμματεία, αποτελούμενη από τον γραμματέα και δύο αναπληρωτές. Στο σημείο αυτό ανέφερε ότι ο Γιάννης Μανιάτης δήλωσε πρόθυμος να θέσει υποψηφιότητα. Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, η γραμματεία θα εισηγηθεί αμέσως μετά τον νέο κανονισμό λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.


Για τη θέση του 5ου αντιπροέδρου της Βουλής προτείνεται ο Λεωνίδας Γρηγοράκος και για τη θέση του γραμματέα ο Κώστας Τριαντάφυλλος. Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, στη διαδικασία εκλογής προεδρείου το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει τις προτάσεις των κομμάτων, «με εξαίρεση τυχόν υποψηφιότητα βουλευτή της Χρυσής Αυγής για τη θέση του Ζ' αντιπροέδρου».
Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι οι Χρυσοχοΐδης - Χριστοφιλοπούλου

Σε ό,τι αφορά την κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος, ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι αναλαμβάνουν ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές του κόμματος, τόνισε ότι ο ρόλος τους θα είναι κρίσιμος και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα λειτουργεί προτρεπτικά, υποστηρικτικά και ελεγκτικά.

Επιπλέον γνωστοποίησε ότι για κάθε τομέα θα οριστούν ένας ή δύο υπεύθυνοι που θα παρακολουθούν στενά κάθε υπουργείο, ενώ όλα τα κρίσιμα θέματα θα συζητούνται σε τακτικές συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Το ΠΑΣΟΚ όπως το ξέραμε τελείωσε

Αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «άθλο» το γεγονός ότι «το τραγικά ηττημένο ΠΑΣΟΚ του Μαΐου διατήρησε σχεδόν το ποσοστό του». «Πρέπει όλοι να καταλάβουμε το νέο πλαίσιο που επέβαλε ο λαός με την ψήφο μας. Να το σεβαστούμε κατ' αρχάς και σταδιακά να το αλλάξουμε, πείθοντας και πάλι τους πολίτες για την ταυτότητα και την ποιότητα του νέου ΠΑΣΟΚ» πρόσθεσε, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του υποστήριξε πως «το αποτέλεσμα των δίδυμων εκλογών του Μαΐου και του Ιουνίου σηματοδοτεί πρακτικά το τέλος του ΠΑΣΟΚ όπως το ξέραμε τα τελευταία χρόνια».
Αναφερόμενος στην απόφαση για συμμετοχή στην κυβέρνηση συνεργασίας είπε ότι «με τη ΝΔ συνεργαζόμαστε, αλλά δεν ταυτιζόμαστε ούτε αξιακά ούτε πολιτικά». Σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν λησμονεί την τεράστια ευθύνη της ΝΔ για το σημείο στο οποίο φτάσαμε, καταλογίζοντάς της ότι «οδήγησε τυφλά, χωρίς επίγνωση, τη χώρα στις εκλογές της 6ης Μαΐου και στη συνέχεια τροφοδότησε την πόλωση με το ΣΥΡΙΖΑ». «Ελπίζω ότι η ΝΔ θα καταλάβει όσα δεν καταλάβαινε όλη την περίοδο κατά την οποία ήταν το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία» πρόσθεσε.
Απαντώντας στις επικρίσεις για τον τρόπο συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι αποφασίστηκε να μην μετάσχουν πολιτικά και προβεβλημένα στελέχη, σημειώνοντας ότι «η άλλη επιλογή θα οδηγούσε και στη δική μου συμμετοχή ως αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών υπό τον Αντώνη Σαμαρά.

«Δεν είναι αυτό που χρειάζεται τώρα η παράταξη. Αυτό που χρειάζεται η χώρα το δίνουμε πλήρως με την εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης και τη δική μου ενεργό συμμετοχή, καθώς και με τη συμμετοχή όλων των έμπειρων στελεχών μας σε αυτή».

Αναφερόμενος στη ΔΗΜΑΡ επισήμανε ότι μετεκλογικά το ΠΑΣΟΚ κινείται παράλληλα με τη ΔΗΜΑΡ και ευχήθηκε στα στελέχη της να αντέξουν το βάρος της συμμετοχής στη διακυβέρνηση της χώρας, ένα βάρος που, όπως είπε, δοκιμάζουν για πρώτη φορά.

Εξαπέλυσε παράλληλα επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε ότι καιροφυλακτεί να εκμεταλλευτεί αποτυχία της κυβέρνησης που θα είναι αποτυχία και της χώρας. Υποστήριξε επίσης ότι στις εκλογές η «ριζοσπαστική» γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφηκε ως μειοψηφία και δεν έγινε αποδεκτή από την κοινωνία, ενώ χαρακτήρισε θετικές για το ΠΑΣΟΚ τις «εκλογικές δοσοληψίες» με το ΣΥΡΙΖΑ.
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...