Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Πρωτοβουλία ευρωβουλευτών για την Ελλάδα


thumb

Ιδρυτική διακήρυξη του Κύκλου Ευρωβουλευτών «Φίλοι της Ελλάδας», υπέγραψαν δέκα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.
Ειδικότερα, η δημιουργία του Κύκλου είναι μια πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή των Γερμανών Φιλελευθέρων, Γιώργου Χατζημαρκάκη, και αποσκοπεί να αυξήσει την ευαισθητοποίηση για την Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό.
Ο Κύκλος των ευρωβουλευτών υιοθέτησε την παρακάτω διακήρυξη:
«Η Ελλάδα αποτελεί τη γενέτειρα της Δημοκρατίας - χωρίς την Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήταν ανεπαρκής. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα αντιμετωπίζει μία σοβαρή κρίση. Για το λόγο αυτό πρέπει να δράσουμε άμεσα: Η Ελλάδα αποτελεί ένα σύμβολο - συμβολίζει τη θέληση της Ευρώπης να επιδείξει αλληλεγγύη και να σταθεί δίπλα της.
»Ο Κύκλος Ευρωβουλευτών "Φίλοι της Ελλάδας" αποσκοπεί να ενώσει τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τους Φίλους της Ελλάδας μαζί, επιθυμεί να δεσμευθεί με διάφορες πρωτοβουλίες για την αύξηση της ευαισθητοποίησης για την Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό στην Ευρώπη.
»Αλλά θέλουμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα: Θέλουμε να δρομολογήσουμε πρωτοβουλίες οι οποίες θα βοηθήσουν την Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση. Τη στιγμή που η Ελλάδα είναι ήδη απασχολημένη με μία πολύ σημαντική διαδικασία μεταρρύθμισης, που απαιτεί σεβασμό από όλους, θα θέλαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις. Ο Κύκλος Ευρωβουλευτών "Φίλοι της Ελλάδας" θέλει να περάσει το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνη: η Ευρώπη είναι στο πλευρό της».


Στην ειδική εκδήλωση παρέστησαν οι:
Γ.Χατζημαρκάκης (Γερμανία, ALDE)
J.Creutzmann (Γερμανία, ALDE)
M.Yannakoudakis (Ηνωμένο Βασίλειο, Συντηρητικοί)
J.Leinen (Γερμανία, Σοσιαλιστές)
A.Werthmann (Αυστρία, μη εγγεγραμμένοι)
Ε.Θεοχάρους (Κύπρος, ΕΛΚ)
F.Engel (Λουξεμβούργο, ΕΛΚ)
N.Σαλαβράκος (Ελλάδα, Ευρώπη Ελευθερίας και Δημοκρατίας)
N.Τζαβέλλα (Ελλάδα, Ευρώπη Ελευθερίας και Δημοκρατίας)
C.Wikström (Σουηδία, ALDE)
Γ.Δρακόπουλος, Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων
Ε.Σκαρβέλη, EOT Βελγίου-Λουξεμβούργου
Ν.Κατηφόρης, Σύμβουλος του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή
Δ.Κούστας, Γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης Βρυξελλών
to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...