Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Σε πρώτο πλάνο από τα διεθνή ΜΜΕ οι εξαγγελίες Τσίπρα

 
Τον γύρο του Διαδικτύου έκαναν οι κυβερνητικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ που παρουσίασε σήμερα ο επικεφαλής του κόμματος με τα διεθνή ΜΜΕ να επισημαίνουν ότι μόλις αναλάβει ο Αλέξης Τσίπρας την εξουσία, θα ακυρώσει το Μνημόνιο.

«Ριζοσπαστικός Έλληνας» είναι ο τίτλος στο εξώφυλλο του περιοδικού Bloomberg Businessweek, που παρουσιάζει τον Αλέξη Τσίπρα ως το νέο πρόσωπο -κλειδί για το μέλλον της Ευρώπης.
«Άραγε η άνοδος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, θα σημάνει το τέλος του ευρώ;» αναρωτιέται στον υπότιτλό του το περιοδικό.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του γαλλικού περιοδικού "Le Point", ο αρχηγός του αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας επιβεβαίωσε σήμερα την επιθυμία του να ακυρώσει το Μνημόνιο παρουσιάζοντας το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματός του.

Υπό τον τίτλο, "Ο Τσίπρας θέλει να αναδιαπραγμευτεί το χρέος, το γαλλικό δίκτυο "Europe1" επισημαίνει ότι ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ θα επαναδιαπραγματευτεί την δανειακή σύμβαση και θα αναδιαπραγματευτεί το χρέος και προσθέτει την δήλωση του κ. Τσίπρα ότι, "το δίλημμα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου είναι "Μνημόνιο ή το Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ".

"Ο Ελληνας αριστερός που θα παγώσει τις ιδιωτικοποιήσεις εάν εκλεγεί την 17η Ιουνίου" είναι ο
τίλος του Ρόιτερς που
κάνει αναφορά στις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν μάχη "σώμα με σώμα" του ΣΥΡΙΖΑ με τη Ν.Δ. Επιπλέον, παρουσιάζει εν συντομία τις θέσεις του κυβερνητικού προγράμματος που ανακοίνωσε ο επικεφαλής του κόμματος.

To αμερικανικός δίκτυο "CNBC" γράφει ότι ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρώσει το Μνημόνιο μόλις αναλάβει την εξουσία.Στο ίδιο μήκος κύματος και το CBS, το οποίο υποστηρίζει ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά την ψήφο του λαού για να ακυρώσει το Μνημόνιο αλλά και τους εφαρμοστικούς του νόμους.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδδει το δίκτυο "FOXnews" , ο Αλέξης Τσίπρας , μόλις αναλάβει τα ηνία της χώρας, θα αντικαταστήσει το Μνημόνιο από ένα εθνικό σχέδιο για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.

Η ελληνική Αριστερά ζητά ψήφο για την ακύρωση του Μνημονιου". Με τον τίτλο αυτό, το αμερικανικό περιοδικό "Time", αναφερόμενο στο πρόγραμμα που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας, ο επικεφαλής του αριστερού κόμματος με τα μεγαλύτερα κέρδη στις εκλογές της 6ης Μαΐου όπως επισημαίνει, γράφει ότι το πρώτο πράγμα που θα κάνει αφότου αναδειχθεί νικητής στις εκλογές, είναι να ακυρώσει το Μνημόνιο.

"Πρώτη πράξη της κυβέρνησης της Αριστεράς μόλις συγκροτηθεί η Βουλή θα είναι η ακύρωση του Μνημονίου και των εφαρμοστικών του νόμων", τόνισε ο Τσίπρας και πρόσθεσε ότι "στην Ελλάδα υπάρχει Δημοκρατία ας το ξέρουν όλοι", υποστηρίζει το περιοδικό.

Για την "Daily Star" του Λιβάνου, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, του δεύτερου κόμματος στις εκλογές της 6ης Μαΐου, επιτέθηκε δριμύτατα στη ΝΔ επισημαίνοντας "Δεν αντιπαρατίθεται μόνο η Ν.Δ με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά το χθες με την ελπίδα".
proto thema online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...