Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Σχέδιο εκτάκτου ανάγκης για την Ευρώπη ζητά η Παγκόσμια Τράπεζα

«Η Ευρώπη θα πρέπει να ετοιμάσει ένα σχέδιο εκτάκτου ανάγκης για την κρίση στην ευρωζώνη», γράφει ο απερχόμενος πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ, σε άρθρο του που δημοσιεύει η εφημερίδα Financial Times.

Σε αυτό τονίζει ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να είναι έτοιμοι να προχωρήσουν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, καθώς και να εγγυηθούν τη χρηματοδότηση της Ισπανίας για να αποτρέψουν την οικονομική κατάρρευσή της.
Εάν μετά τις εκλογές στην Ελλάδα η χώρα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη και οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν δράσουν αποφασιστικά για να ενισχύσουν τις τράπεζες, έγραψε ο κ. Ζέλικ, η κρίση που θα προκύψει θα μετατρέψει την ήπειρο σε μια «περιοχή κινδύνου».
«Οι ηγέτες (των κρατών-μελών) της Ευρωζώνης πρέπει να είναι έτοιμοι - ψυχολογικά και μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας - να ανακεφαλαιοποιήσουν τις τράπεζες» υποστήριξε.
«Στην Ευρωζώνη, οι εγγυήσεις ορισμένων

TA NEA online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...