Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Τσίπρας: «Όχι» σε παρεμβολές της Ε.Ε. προεκλογικά

Επιστολή προς την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, απέστειλε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, ζητώντας από τα όργανα της Ε.Ε. να απόσχουν από οποιαδήποτε παρέμβαση στην προεκλογική διαδικασία.

Ο κ. Τσίπρας επικαλείται συγκεκριμένα δημοσίευμα σε κυριακάτικη εφημερίδα στο οποίο αναφερόταν ότι σύντομα θα προβληθεί τηλεοπτικό σποτ, με σύνθημα «Ελλάδα - ΕΕ. Μαζί», ζητώντας τα δύο ευρωπαϊκά όργανα να το διαψεύσουν ή να το επιβεβαιώσουν.

Επισημαίνει επίσης ότι αν αυτό ισχύει, θα πρέπει να αναβληθεί, για μετά τις βουλευτικές εκλογές, η προβολή του συγκεκριμένου τηλεοπτικού σποτ, ενώ όπως τονίζει θα πρέπει επίσης να επιδειχθεί «ευαισθησία και θεσμική ουδετερότητα» στις εξελισσόμενες εσωτερικές δημοκρατικές διαδικασίες, κυρίαρχου και ισότιμου κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Σας ζητώ, επίσης, να απόσχετε από οποιαδήποτε πρωτοβουλία, έμμεσης ή και ευθείας, παρεμβολής στην, έστω και προς το παρόν άτυπη, προεκλογική διαδικασία της Ελλάδας και επηρεασμού της κρίσης του ελληνικού λαού», αναφέρει χαρακτηριστικά. Η πρωτοβουλία αυτή, προσθέτει, θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη εάν είχε αναληφθεί πριν από την υπογραφή από τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης Παπαδήμου της δανειακής σύμβασης και των συνοδών εγγυήσεων εφαρμογής της. Τότε, δηλαδή, που ήταν συνεχείς οι δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων των δανειστριών χωρών περί αποπομπής της χώρας από την Ευρωζώνη.
proto thema online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

19η Μαΐου: Ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η 19η Μαΐου αποτελεί μια άκρως σημαντική επέτειο για ολόκληρο τον ελληνισμό, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου , όπως αυτή...