Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Βενιζέλος: Μπορούμε και στα δύσκολα


Βενιζέλος: Μπορούμε και στα δύσκολα
Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, πρώτη φορά το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο για την έγκριση των υποψηφίων την ώρα που διαλύεται η Βουλή, το Κίνημα «έχει μεγάλες οργανωτικές δυνατότητες, η παράταξη υπάρχει, η ψυχή της είναι πολύ δυνατή».

Χαρακτήρισε την προεκλογική μάχη εξαιρετικά δύσκολη αλλά και γοητευτική, αποτελώντας μοναδική ευκαιρία του ΠΑΣΟΚ για επανασύνδεση με τους πολίτες, που πολλές φορές είναι οργισμένοι και δύσπιστοι.

«Χωρίς πολιτική δεν υπάρχει δημοκρατία»
Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για γενικευμένη απαξίωση της πολιτικής και του πολιτικού κόσμου, υπογραμμίζοντας ότι «χωρίς πολιτική, δεν υπάρχει Δημοκρατία. Αλλο η κριτική και άλλο ο εκφασισμός της κοινωνίας, η ισοπέδωση των θεσμών».

«Πρέπει να θυμόμαστε πάντα πολύ καλά πως στη χώρα μας ότι χωρίς πολιτική δεν υπάρχει δημοκρατία, χωρίς αντιπροσωπευτικό σύστημα που λειτουργεί δεν υπάρχει δημοκρατία», είπε χαρακτηριστικά και διευκρίνισε: «Δεν εννοούμε μόνο τυπικά αντιπροσωπευτική μέσω κοινοβουλίου, αλλά και ουσιαστικά αντιπροσωπευτική μέσω της κοινωνίας».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, για την κατάσταση αυτή φταίμε εμείς, το πολιτικό σύστημα, και γιατί πολλές φορές σε πολλά κρίσιμα θέματα δεν είπαμε όλη την αλήθεια, γιατί εξυπηρετούσαμε σκοπιμότητες, ακόμη και εθνικές, αλλά και «γιατί δεν εξασφαλίσαμε σε απόλυτο βαθμό την
αυτοκάθαρση του πολιτικού συστήματος», επισημαίνοντας ότι η έλλειψη αυτοκάθαρσης διευκόλυνε την ισοπέδωση, τη δημαγωγία.

Ψηφοδέλτια μάχης
Μιλώντας για τα ψηφοδέλτια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «στρατεύονται όλοι» ώστε να κριθούν από τους πολίτες. Όπως ανέφερε, επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Αχαΐα θα είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, ενώ, ο ίδιος, θα είναι υποψήφιος στη Θεσσαλονίκη και στο Ηράκλειο Κρήτης.

Κατά την εκτίμησή του, η κρατική χρηματοδότηση κομμάτων πρέπει να είναι λιτή, ζητώντας παράλληλα τον έλεγχο των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ από διεθνή ελεγκτική εταιρεία, με όλα τα στοιχεία να αναρτώνται στο διαδίκτυο.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: «Αγριεύει» η σύγκρουση των υποψηφίων – Τα «όπλα» τους πριν από το debate

Κάθε μέρα και πιο έντονη είναι η πολιτική σύγκρουση στο ΠΑΣΟΚ με τους υποψηφίους πρόεδρους του Κινήματος να «ακονίζουν» τα μαχαίρια τους πρι...