Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Τσίπρας: ΚΚΕ-ΔΗΜΑΡ αρνούνται τη συνεργασία, ο κόσμος όμως την θέλει



Τσίπρας: ΚΚΕ-ΔΗΜΑΡ αρνούνται τη συνεργασία, ο κόσμος όμως την θέλει«Είναι η πρώτη φορά από το 1974 και μετά που η Αριστερά βάζει στον πολιτικό της λόγο την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου συνασπισμού εξουσίας, ο οποίος δεν έχει μόνο στόχο να καταγγέλλει και να διαμαρτύρεται», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, κάνοντας νέα αναφορά στο ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας.

«Αν θέλουμε να είμαστε Αριστερά, αυτό που έχει νόημα είναι να σταματήσουμε την πορεία του λαού στη δυστυχία», σημειώνοντας ότι ο μόνος τρόπος είναι η ευρύτερη συνεργασία των κομμάτων της Αριστεράς, σε ένα σχέδιο βιώσιμης διακυβέρνησης με στόχο την ακύρωση του μνημονίου. «Να βρούμε τα μίνιμουμ εκείνα, ώστε να σταματήσουμε την πορεία προς την καταστροφή», συμπλήρωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι οι ηγεσίες του ΚΚΕ και της Δημοκρατικής Αριστεράς αρνούνται τη συνεργασία, αλλά ο κόσμος το βλέπει θετικά, έστω και για μετά τις εκλογές, καθώς στις δημοσκοπήσεις «είναι μία πρόταση που έχει μεγάλη απήχηση».

Αναφερόμενος στα δάνεια που έχει λάβει η Ελλάδα, είπε ότι πηγαίνουν σε ένα ειδικό λογαριασμό για να τα παίρνουν οι μισθωτές και δεν πηγαίνουν σε μισθούς και συντάξεις.

Πάντως, υπογράμμισε ότι η αναστολή των πληρωμών στους πιστωτές μας δε θα λύσει το πρόβλημα και ζήτησε να συνδυαστεί με διαπραγμάτευση σε πολιτικό επίπεδο στην ΕΕ και η χώρα μας να καταθέσει ένα σχέδιο για την ανάπτυξη. Ζήτησε ακόμα «να σταματήσουμε να φορολογούμε τη φτώχια και να αρχίσουμε να φορολογούμε τον πλούτο».

Αναφερόμενος στις τράπεζες είπε ότι έχουν λάβει 200 δισ. δημοσίου χρήματος και θα έπρεπε να τεθούν υπό δημόσιο έλεγχο.

Τέλος, για τη λαθρομετανάστευση, είπε ότι οι άλλες χώρες μπορούν να επαναπροωθούν τους λαθρομετανάστες γιατί υπέγραψαν με εμάς τα «κορόιδα» τη συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ, που έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών. Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, πρέπει να καταγγείλουμε τη συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ. 
new post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η σημασία της αναδιάρθρωσης του χρέους το 2012 - Η συμβολή του Τσαρλς Νταλάρα

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους που συντελέστηκε το 2011 - 2012 εξακολουθεί να είναι επίκαιρη, κρίσιμη και ενεργός. Οι διεθνείς...