Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

«Μπορούμε να διασφαλίσουμε την απαγκίστρωση της χώρας από το Μνημόνιο»


«Ανεφάρμοστες» χαρακτήρισε τις εξαγγελίες Σαμαρά ο Ευ. Βενιζέλος

Απάντηση στον πρόεδρο της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά, για τις προτάσεις που παρουσίασε σήμερα στο Ζάππειο, έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση στα Ιωάννινα, στο συνεδριακό κέντρο «Du Lac».

Χαρακτήρισε «ανεφάρμοστα» όσα εξήγγειλε ο κ. Σαμαράς, είπε ότι δεν υπάρχει χειρότερο από εξαγγελίες που δεν πρόκειται να υλοποιηθούν και σχολίασε: «Περιμένουμε με ανυπομονησία το Ζάππειο 4, το Ζάππειο 5, το Ζάππειο 6, διότι το καθένα από αυτά ανατρέπει το προηγούμενο. Το Ζάππειο 3 δεν έχει καμιά σχέση με το Ζάππειο 1 και την αντιμνημονιακή πολιτική του».

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά για «εμπόριο ψευδαισθήσεων», ότι σε ορισμένα θέματα λέει «ψέματα» και σε άλλα κάνει εξαγγελίες που ήδη εφαρμόζονται.

Πιο συγκεκριμένα σχετικά με όσα εξήγγειλε ο κ. Σαμαράς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρατήρησε:

-Ο κ. Σαμαράς θέλει να δώσει φορολογική αμνηστία σε όσους έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό, την ώρα που ψάχνουμε τρόπους να προστατέψουμε τα εισοδήματα των χαμηλόμισθων και των μικροσυνταξιούχων. Υπάρχει και ηθικό πρόβλημα. Αν ήταν μια γενική πρόταση για όλες τις καταθέσεις, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, να τη συζητούσαμε. Οι Έλληνες που άφησαν 170 δισ. ευρώ στις ελληνικές Τράπεζες είναι οι χαζοί της υπόθεσης;

-Για τον 13ο και 14ο μισθό, τι εγγυάται; Αυτό που ήδη πέτυχα εγώ;


-Λέει ο κ. Σαμαράς για φοροαπαλλαγές. Μα, τότε, γιατί αποχώρησε από το διάλογο για το εθνικό φορολογικό, αντί να έρθει να συζητήσουμε δίκαιες αλλαγές;

-Το τραγικότερο, παρουσία του προκατόχου του, Κώστα Καραμανλή, ο κ. Σαμαράς δεν βρήκε ούτε μια κουβέντα αυτοκριτικής για όσα έγιναν στη διακυβέρνηση του τόπου από τη Ν.Δ. ενώ είναι σκληρός με το ΠΑΣΟΚ.

-Μιλάει για ρύθμιση δανείων λες και ανακάλυψε την Αμερική, όταν ήδη οι Τράπεζες διευθετούν και ρυθμίζουν χιλιάδες δάνεια.

-Με την πρόταση του για Εξεταστική Επιτροπή για το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο ο κ. Σαμαράς θέλει να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή του τόπου.

-Ο κ. Σαμαράς άφησε ασχολίαστη την πρόταση του ΠΑΣΟΚ να γίνει η προσαρμογή σε τρία αντί για δύο χρόνια για να είναι πιο ήπια.

-Το μείζον θέμα που έθεσε στο Ζάππειο 3 ο κ. Σαμαράς είναι η αυτοδύναμη κυβέρνηση της Ν.Δ. και η δική του πρωθυπουργία. «Ωραία! Να περάσει, να αναλάβει, να δει πως είναι! Ο τόπος δεν εμπιστεύεται μόνη της τη Ν.Δ. Δεν εμπιστεύεται κανέναν μόνο του, αυτή είναι η αλήθεια. Θέλει συνεργασίες και ευρύτερα σχήματα. Απέναντι στη στρατηγική της Ν.Δ. το ΠΑΣΟΚ αντιτάσσει τη στρατηγική της αυτοδύναμης Ελλάδας».

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι «αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι» να ανταποκριθεί στην πρόσκληση και πρόκληση για τηλεοπτική αναμέτρηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Επανέλαβε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για ντιμπέϊτ και είπε ότι σε περίπτωση που δεν γίνει θα είναι η πρώτη φορά μετά από μια μακρά περίοδο και ο κ. Σαμαράς θα υποβαθμίσει τον πολιτικό διάλογο και πολιτισμό.

Επισήμανε ότι πρέπει να βγάλουν ορισμένοι από το μυαλό τους ότι το ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει όπως και να έχει κυβερνητικά καθήκοντα. «Είμαστε υπεύθυνοι, όχι αφελείς», παρατήρησε και ζήτησε εντολή για συμμετοχή στην κυβέρνηση.

Απευθύνθηκε στις δυνάμεις της Αριστεράς, που δεν αφήνουν κανένα περιθώριο συνεργασίας μεταξύ τους και με άλλους και ζήτησε να απαντήσουν αν είναι σε θέση με ποια κυβέρνηση και με ποιον πρωθυπουργό να εγγυηθούν τους μισθούς και τις συντάξεις μετά τις εκλογές.

Το αποτέλεσμα των εκλογών βρίσκεται στα χέρια της δημοκρατικής παράταξης, σε αυτούς που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια, είπε και απηύθυνε έκκληση για συσπείρωση στις κάλπες. «Εμείς μπορούμε να διασφαλίσουμε την απαγκίστρωση της χώρας από το Μνημόνιο», σημείωσε και τόνισε πως ο τόπος χρειάζεται ειλικρίνεια και πρέπει να υπογραφεί ένα συμβόλαιο τιμής και αλήθειας με τον ελληνικό λαό.
newsdeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...