Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Μπαρόζο: «Έλληνες δεν είστε μόνοι»

Μήνυμα συμπαράστασης προς τον ελληνικό λαό έστειλε την Τετάρτη από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

«Έλληνες δεν είστε μόνοι στις προσπάθειές σας. Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας», υπογράμμισε ο κ. Μπαρόζο, ενώ ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μαζί με τους εταίρους της διεθνούς κοινότητας έχουν εκπονήσει ένα πολύ φιλόδοξο, πρωτοφανές πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας συνολικού ύψους 280 δισ. ευρώ.

«Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να μεταμορφωθεί για να εξασφαλίσει την ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας. Γνωρίζουμε τις επώδυνες θυσίες που υπομένουν οι Έλληνες πολίτες. Πιστεύουμε ότι μπορεί να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα όσον αφορά στην αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης στην Ελλάδα», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

«Εάν δεσμευτούν όλα τα μέρη, εάν εμείς συνεχίσουμε να παρέχουμε βοήθεια, εάν οι πολίτες, οι ηγέτες και οι διάφοροι φορείς στην Ελλάδα είναι έτοιμοι να συνεργαστούν σε αυτό το πρόγραμμα, το οποίο προβλέπει 30-40 απτά, πολύ συγκεκριμένα μέτρα, θα μπορέσει η χώρα να επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης και αύξησης των θέσεων εργασίας», ανέφερε.

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψή του ότι είναι σημαντικό να γεννηθεί η ελπίδα στην Ελλάδα.

«Αυτός ακριβώς είναι και ο σκοπός μας, να δουλέψουμε μαζί με τους Έλληνες φίλους μας για να πετύχουμε την ανάπτυξη στην Ελλάδα», τόνισε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.
proto thema online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...