Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Ευ. Βενιζέλος: «Πιο εφικτή η πρωτιά του ΠΑΣΟΚ από την αυτοδυναμία της ΝΔ»

Επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ, στο Εργατικό Κέντρο της Λαμίας. Σχολιάζοντας το δίλημμα «αυτοδυναμία ή εκλογές», που θέτει στο εκλογικό σώμα ο πρόεδρος της ΝΔ, ο ομόλογός του, του ΠΑΣΟΚ, είπε: «Κάτι τέτοιο σημαίνει τη διάλυση της οικονομίας».

Ταυτόχρονα, άσκησε κριτική και στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ: «Η πρόταση που άκουσα να διατυπώνει σήμερα, σε μια συνέντευξη η οποία με άφησε κυριολεκτικά άναυδο: ο φίλος μου ο Φώτης Κουβέλης, που δήλωσε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι δε θέλει να μετάσχει σε μια συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ».

»Και όταν τον ρώτησαν ποια είναι η άλλη λύση, είναι η κυβερνώσα Αριστερά η οποία δεν προκύπτει, γιατί δε συμφωνεί η Αριστερά σε τίποτε μεταξύ της, έχει θεμελιώδεις διαφωνίες στο εσωτερικό της, αυταπόδεικτες, εξ ου προέκυψαν και οι διαδοχικές διασπάσεις του ΚΚΕ σε συνασπισμό και μετά του ΣΥΡΙΖΑ για να προκύψει η Δημοκρατική Αριστερά και αντιλαμβανόμενος ότι δεν υπάρχει λύση, είπε "η λύση είναι ξανά εκλογές", ό,τι λέει ο κ. Σαμαράς».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στάθηκε και στο κατακερματισμένο πολιτικό σκηνικό, όπως αυτό προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις.

«Εάν αφήσουμε να εγγραφεί στο εκλογικό αποτέλεσμα αυτό που καταγράφεται ως τώρα, τότε η χώρα οδηγείται σε απόλυτο αδιέξοδο. Τώρα ο κατακερματισμός, η επιστροφή σε πολιτικό τοπίο που θυμίζει δεκαετία του 1950 και του 1960 κινδυνεύει να παρασύρει σε πιο βαθιά κρίση την κοινωνία και να οδηγηθούμε σε αθεράπευτες καταστάσεις» σχολίασε.

Επανάλαβε δε, ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ έχει να παρουσιάσει ολοκληρωμένο σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης, σε αντίθεση τόσο με τη ΝΔ όσο και με τα υπόλοιπα κόμματα.

Για τα κόμματα της Αριστεράς, είπε ότι δεν μπορούν να συνεργαστούν, λόγω αγεφύρωτων διαφορών, κάτι που φάνηκε και από την απόρριψη της πρότασης Τσίπρα για κοινή κάθοδο στις μονοεδρικές.

«Η πρωτιά του Κινήματος στις εκλογές είναι πιο εφικτός στόχος, απ' ό,τι ο στόχος της ΝΔ για αυτοδυναμία» υπογράμμισε επίσης.
proto thema online
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψηφιακό το κομματικό κράτος

Το «σαρανταενατακατό» είναι ένα από τα καλαμπούρια που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και μια μεγάλη παγίδα για τη Νέα Δημοκρατία. Το σχεδόν 41% ...