Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012

«Αν πνιγούμε εμείς, θα πνιγείτε όλοι!»

 «Η Ευρωζώνη είναι σαν τον Τιτανικό. Ένας να πνιγεί, θα πνιγούμε όλοι. Ακόμα και οι επιβάτες της πρώτης θέσης».

Με αυτό τον εύγλωττο τρόπο, ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας, Χοσέ Μανουέλ Γκαρθία Μαρκάγιο, επιχείρησε να περιγράψει το μέγεθος της κρίσης που βιώνει πλέον η χώρα του, μιλώντας για μια «κρίση τεραστίων διαστάσεων».

Ο Ισπανός υπουργός κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει δράση για να προωθήσει, εκτός από τα μέτρα λιτότητας, και μέτρα οικονομικής ανάπτυξης.

«Τα νούμερα είναι τρομακτικά για όλους και τρομακτικά για την κυβέρνηση» ανέφερε ο κ. Μαρκάγιο, σχολιάζοντας τα πρωτοφανή στοιχεία για την ανεργία, που πλέον έχουν σκαρφαλώσει σε υψηλό 18 ετών, αλλά και την πίεση που δέχεται η χώρα αμέσως μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητάς της (κατά δύο βαθμίδες, από Α στο BBB+), από τον οίκο Standard & Poor's.

Ο επικεφαλής της ισπανικής διπλωματίας κάλεσε τέλος τους Ευρωπαίους ηγέτες να αλλάξουν γραμμή πλεύσης, λέγοντας χαρακτηριστικά : «Η λιτότητα από μόνη της δεν αρκεί».
proto thema online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ασφαλισμένοι ΕΟΠΥΥ: Πώς μπορούν να δουν τον προσωπικό φάκελο υγείας τους

Ο ΕΟΠΥΥ, στα πλαίσια της αναβάθμισης των υπηρεσιών που προσφέρει προς τους ασφαλισμένους και τους παρόχους υγείας διαθέτει τη δυνατότητα...