Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Ευ. Βενιζέλος: Ο Καραμανλής ξέχασε να κάνει αυτοκριτική

Σχόλιο για την παρέμβαση-στήριξη προς τον Αντώνη Σαμαρά από τον τέως πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα σε ΜΜΕ της Θεσσαλίας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι ο ίδιος έχει ασκήσει έντονη αυτοκριτική και έχει αναλάβει ευθύνες που ανήκουν στην παράταξη, επισημαίνοντας ότι «άλλα κόμματα είναι αυτά που σιωπούν κι δεν αναλαμβάνουν ούτε ένα μικρό ίχνος ευθύνης για ό,τι έγινε».

«Ο κ. Καραμανλής μπήκε στη μάχη χθες στηρίζοντας τον κ. Σαμαρά και δεν βρήκε μια κουβέντα αυτοκριτικής για ό,τι έγινε μέχρι το 2009» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι «αν θεωρεί ότι αυτό συνιστά υποστήριξη του κ. Σαμαρά, ωραία είναι μια μορφή υποστήριξης. Εγώ δεν θα ήθελα ως αρχηγός του κόμματος τέτοια υποστήριξη, αλλά είμαι σε άλλο κόμμα».

Ερωτηθείς αν περιμένει μια δήλωση στήριξης από τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, είπε ότι «ο κ. Παπανδρέου είναι ενεργό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, υποψήφιος στην Αχαΐα, και παρών σε όλες τις συνεδριάσεις μας, δεν ήταν σιωπηλός επί τρία χρόνια, όπως ο κ. Καραμανλής».

«Στόχος η πρωτιά»

Ο κ. Βενιζέλος κάλεσε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί ώστε η «διάθεση τιμωρίας» να μην μετατραπεί σε «αυτοτιμωρία του έθνους». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τα άλλα πολιτικά κόμματα -πλην του ΚΚΕ το οποίο, όπως είπε, μιλά για μια πορεία εκτός Ευρώπης- να διατυπώσουν την πρότασή τους και να πουν ποια κυβέρνηση θα μπορούσε να σχηματιστεί.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο «να βρεθεί η χώρα χωρίς κυβέρνηση, έστω και συνεργασίας» ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «η επόμενη μέρα μπορεί να είναι ένα τραγικό αδιέξοδο και πρέπει να το σκεφτεί ο κάθε Έλληνας πολίτης», προσθέτοντας ότι «τα κόμματα, με εξαίρεση το ΠΑΣΟΚ, συμπεριφέρονται σαν να είμαστε πριν το 2009, ενώ ο κ. Σαμαράς μιλά για αυτοδυναμία, είναι εκτός αριθμητικών δεδομένων, θέλει τη δική του πρωθυπουργία».
Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για νέα κόμματα της δεξιάς που εμφανίζονται αντιμνημονιακά και στην πραγματικότητα συμπλέουν με την αριστερά, είπε ότι αν θέλουν να συνεργαστούν και να αναλάβουν την διακυβέρνηση της χώρας είναι σεβαστό, «αλλά πρέπει να εγγυηθούν στον Έλληνα πολίτη την οικονομική ασφάλειά, το μισθό του, τη σύνταξή του, την επιχείρησή του, την παραμονή της χώρας στο ευρώ».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε τον στόχο για πρωτιά του ΠΑΣΟΚ, ώστε να πάρει την διερευνητική εντολή συγκέντρωσης των υπεύθυνων φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων για την δημιουργία ευρέως φάσματος μεγάλης πλειοψηφίας στο λαό και στην Βουλή. Παράλληλα επέρριψε ευθύνες, χωρίς να υποστηρίζει ότι είναι του ιδίου μεγέθους, σε όλα τα κόμματα για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.
proto thema online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η σημασία της αναδιάρθρωσης του χρέους το 2012 - Η συμβολή του Τσαρλς Νταλάρα

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους που συντελέστηκε το 2011 - 2012 εξακολουθεί να είναι επίκαιρη, κρίσιμη και ενεργός. Οι διεθνείς...