Το 4ο μνημόνιο είναι εδώ και έχει την υπογραφή Τσίπρα - Καμμένου, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Κυριακής στα πλαίσια της τριήμερης επίσκεψής του στην 82η ΔΕΘ.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξήγησε ότι η κυβέρνηση έχει δεσμεύσει τη χώρα με μέτρα ύψους 5,1 δισ. για το 2019 και το 2020, καθώς και για μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου από το 2019. Επίσης είπε ότι η κυβέρνηση έχει δεσμεύσει τη χώρα σε μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2020. «Εγώ θα πείσω τους εταίρους για μείωση των πλεονασμάτων με ένα πρόγραμμα
μεταρρυθμίσεων», τόνισε.
Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης σμφισβήτησε την "καθαρή έξοδο από τα μνημόνια", που υπόσχεται ο πρωθυπουργός και προσέθεσε ότι η χώρα θα είναι δεσμευμένη σε ένα αυστηρό πλαίσιο και μετά το 2018.
«Η καθαρή έξοδος είναι μόνο στα χαρτιά», είπε ο κ. Μητσοτάκης.
Ανέφερε ότι είναι καλό η χώρα να αποκτήσει πρόσβαση στις αγορές και σημείωσε ότι αυτό θα είχε γίνει αν δεν είχε μεσολαβήσει το πρώτο εξάμηνο ΣΥΡΙΖΑ, το πρώτο εξάμηνο του 2015.
«Η περιπέτεια αυτή μας στοίχισε 100 δισ. ευρώ και δύο μνημόνια. Όσο πιο γρήγορα έλθει η πολιτική αλλαγή τόσο καλύτερα για την χώρα. Το αίτημα για πολιτική αλλαγή είναι διαρκές αίτημα που θα μας συνοδεύει μέχρι τις εκλογές», πρόσθεσε.
Υποστηρίζουμε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και καταφέρθηκε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι ανέχεται τις συμβάσεις ελαστικής απασχόλησης, ενώ οι μισθοί των 360 ευρώ είναι δικό τους δημιούργημα.
Εξάλλου ο αρχηγός της ΝΔ εξήρε τη σημασία της απλοποίησης των αδειοδοτικών διαδικασιών για τις επιχειρήσεις, και προσέθεσε ότι κανείς επενδυτής δεν θα βάλει τα χρήματά του αν δεν γνωρίζει το χρονοδιάγραμμα κίνησης της επένδυσής του.
«Εμείς πιστεύουμε στην δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας για να προσφέρουμε υψηλή και ποιοτική ανάπτυξη», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ ενώ νωρίτερα είχε καταφερθεί πάνω σε αυτό το θέμα κατά της κυβέρνησης, σημειώνοντας με νόημα: «Εγώ δεν φοράω τη μία μέρα κοστούμι επενδυτή και την επομένη αμπέχονο διαδηλωτή».
«Καμία χώρα δεν θα άφηνε αναξιοποίητο τον ορυκτό της πλούτο στο όνομα της δήθεν προστασίας του περιβάλλοντος» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι υπάρχουν τρόποι να προστατευθεί το περιβάλλον από αυτές τις δραστηριότητες. «Οι επενδύσεις αυτού του είδους είναι θετικές για την απασχόληση και για τα δημόσια έσοδα», κατέληξε.
Αναφερόμενος στην Παιδεία σημείωσε ότι πρέπει να αλλάξει το άρθρο 16 του Συντάγματος και να επιτραπούν μη κρατικά και ιδιωτικά πανεπιστήμια και πρόσθεσε:
«Ωστόσο, επειδή αυτό θα πάρει χρόνο, δίνω έμφαση στο δημόσιο Πανεπιστήμιο. Οι παρεμβάσεις μας θα είναι άμεσες. Οι νόμοι Μπαλτά, Φίλη, Γαβρόγλου, θα καταργηθούν».
Είπε ακόμη ότι δεν χρειαζόμαστε κανένα συμβουλευτικό δημοψήφισμα για την αλλαγή του άρθρου 16 του Συντάγματος.
Ερωτηθείς για την στάση της ΔΑΠ στο θέμα με την αντιγραφή στο πανεπιστήμιο της Πάτρας είπε ότι «οι πρακτικές αυτές είναι απαράδεκτες γι αυτό και η άμεση απάντηση της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ».
Συνεχίζοντας στο ίδιο θέμα είπε ότι οι φοιτητές δεν πρέπει να ψηφίζουν για την ανάδειξη των πρυτανικών οργάνων. Δεν είναι η δουλειά των φοιτητών να μετέχουν στην διοίκηση των πανεπιστημίων.
Ακόμη ανέφερε ότι αλλάζει ο ρόλος της ΔΑΠ. «Δεν έχει λόγο να μετέχει σε φοιτητικές εκλογές που εκπροσωπούν τους λίγους. Δεν θέλω να ξαναδώ αφίσα της ΔΑΠ σε κανένα Πανεπιστήμιο», είπε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς για την μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή που συντελείται στον Σαρωνικό από τη ρύπανση που προκάλεσε η βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε «Βρισκόμαστε μπροστά σε μία μεγάλη οικολογική καταστροφή, υπάρχουν ευθύνες και ερωτηματικά που δεν έχουν απαντηθεί».
Ενώ το ναυάγιο έγινε στις 9 Σεπτεμβρίου, ανέφερε, οι ελληνικές αρχές ζήτησαν βοήθεια από τον ΕΜΣΑ στις 13 Σεπτεμβρίου. Και μόνο γι αυτό θα έπρεπε να απομακρυνθεί ο αρμόδιος υπουργός. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν είμασταν έτοιμοι και υπάρχει ευθύνη- αυτά τα μπρος πίσω του κ. Κουρουμπλή παραιτούμαι, δεν παραιτούμαι, δεν είναι σοβαρά, προσέθεσε.
Μιλώντας για την επένδυση στις Σκουριές, ο ίδιος δήλωσε ότι η πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας θέλει την επένδυση και σημείωσε ότι τη συμβατότητα μίας επένδυσης με το περιβάλλον την κρίνει η δικαιοσύνη, και στο θέμα αυτό έχει αποφανθεί.
Πρόσθεσε ότι η επένδυση έγινε αντικείμενο μικροκομματικής αντιπαράθεσης με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν 2.500 θέσεις εργασίας.
«Κάποιοι θέλουν να εξασφαλίσουν εχέγγυα αριστεροσύνης απέναντι στις συνιστώσες τους», ανέφερε.
Συνέχισε λέγοντας ότι ο κ. Σταθάκης μετά τον θόρυβο που έγινε «έσπευσε να υπογράψει τις τρεις άδειες για την Ολυμπιάδα» και αναρωτήθηκε «γιατί αυτό δεν έγινε πιο νωρίς; έπρεπε να γίνουν όλα αυτά και να διασυρθεί η χώρα;». «Εμείς αν διαφωνούμε με μία επένδυση θα το πούμε ξεκάθαρα, αν συμφωνούμε θα φροντίσουμε να κινηθούμε γρήγορα. Στην πράξη η κυβέρνηση δημιουργεί προσκόμματα στις επενδύσεις ενώ διακηρύσσει το αντίθετο. Δεν με πείθει η επενδυτική μετάλλαξη του πρωθυπουργού, δεν θέλει και δεν μπορεί», τόνισε.
http://www.skai.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου