Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Οι αντιδράσεις των κομμάτων στο Ζάππειο ΙΙΙ


thumb

Προεκλογικές υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα βλέπει το ΠΑΣΟΚ στις εξαγγελίες Σαμαρά στο Ζάππειο, την ώρα που τα κόμματα της αριστεράς βλέπουν στο πρόσωπου του Α.Σαμαρά έναν πρόθυμο «υπηρέτη» του μνημονίου.
Για «τζάμπα» προεκλογικές υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ: «Ο κ. Σαμαράς υπέπεσε στο ασυγχώρητο πια ατόπημα των εύκολων προεκλογικών εξαγγελιών. Των τζάμπα υποσχέσεων χωρίς αντίκρισμα. Οι εποχές όμως άλλαξαν. Οι πολίτες καταλαβαίνουν» δήλωσε σχετικά η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

«Περιμένουμε με ενδιαφέρον το 'Ζάππειο 4' γιατί το σημερινό 'Ζάππειο 3' δεν ήταν παρά η αγωνιώδης προσπάθεια του κ. Σαμαρά να εξηγήσει τις ανακολουθίες, τις ασυνέπειες και τις αντιφάσεις του σε σχέση με το 'Ζάππειο 1' και το 'Ζάππειο 2'».

»Ο κ. Σαμαράς δεν βρήκε ούτε μία λέξη αυτοκριτικής για την κυβέρνηση της ΝΔ και την κατάσταση στην οποία αυτή παρέδωσε τη χώρα τον Οκτώβριο του 2009. Επανέλαβε το γνωστό μοτίβο: Αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ και δική του πρωθυπουργία με λευκή εντολή.

»Αδυνατεί προφανώς να αντιληφθεί ότι κανένα κόμμα μόνο του δεν μπορεί να διαχειριστεί την κρίση, να θωρακίσει την πατρίδα από τους διεθνείς κινδύνους και να δώσει ξανά ελπίδα και προοπτική στους Έλληνες» πρόσθεσε, ενώ κατηγόρησε τον Α.Σαμαρά ότι δεν τοποθετείται σε σχέση με τις προτάσεις που έχει παρουσιάσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Ο Αντ.Σαμαράς επιχείρησε να εμφανίσει ως 'νέο μοντέλο' την επιτάχυνση στον γνώριμο καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, που οδήγησε ήδη σε τροχιά χρεοκοπίας τη λαϊκή οικογένεια και στη βαθιά οικονομική κρίση, ενώ επιφυλάσσει ακόμα μεγαλύτερα βάσανα χωρίς τέλος για το λαό, στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Με την ομιλία του εμφανίστηκε να 'ξέχασε' το νέο τσάκισμα της λαϊκής οικογένειας με τη Δανειακή Σύμβαση, που η ΝΔ συνυπέγραψε στην κυβέρνηση Παπαδήμου μαζί με το ΠΑΣΟΚ» σχολίασε από την πλευρά του το ΚΚΕ.
«Επαναφέρει ο Σαμαράς στις εκλογές, το ψευτοδίλημμα, ψευτοδημοψήφισμα του Παπανδρέου του Νοεμβρίου. Το επαναφέρει. Αυτό που έριξε ο κ. Παπανδρέου, το επαναφέρει ο κ. Σαμαράς» δήλωσε για το Ζάππειο ΙΙΙ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης από την Κατερίνη.
«Αμετανόητο υποστηρικτή του μνημονίου» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τον πρόεδρο της ΝΔ: «Ο κ. Σαμαράς είναι ένας αμετανόητος υποστηρικτής των καταστροφικών πολιτικών του μνημονίου, των μειώσεων στους μισθούς και τις συντάξεις, του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, της διάλυσης του κοινωνικού κράτους, της μείωσης της φορολογίας για το κεφάλαιο» αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει πως «το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ είναι το ίδιο το μνημόνιο και τα μέτρα καταστροφής της χώρας. Ο κ.Σαμαράς δεν μπορεί να κρυφτεί. Ο λαός μαζί με την ριζοσπαστική αριστερά πρέπει να προχωρήσει, αφήνοντας πίσω του αυτούς που μας οδήγησαν στην καταστροφή και θέλουν ανενόχλητοι να συνεχίσουν το έργο τους».

«Ο κ. Σαμαράς μιλάει πολύ, αλλά επί της ουσίας δεν λέει τίποτα. Ο κ. Σαμαράς υπόσχεται πολλά, αλλά δεν πείθει κανέναν. Τα καταστροφικά πεπραγμένα της διακυβέρνησης Καραμανλή και οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα με το μνημόνιο, που φέρει και τη δική του υπογραφή, είναι η πραγματική εικόνα της παράταξής του. Όλα τα άλλα είναι προεκλογικές ρουκέτες» δήλωσε η ΔΗΜΑΡ.

«Τα μεγάλα κόμματα θα πρέπει να καταλάβουν τις ευθύνες τους. Το να βγαίνουν και να τάζουν παραμονές των εκλογών, θυμίζει τη λογική του «λεφτά υπάρχουν» του Γιώργου Παπανδρέου. Είναι έγκλημα. Αυτό που σήμερα χρειάζεται είναι αλήθεια, σχέδιο, προοπτική και στήριξη ευρωπαϊκή για να μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση. Ας σοβαρευτούν επιτέλους, έστω και δεκαπέντε μέρες πριν από τις εκλογές» ανέφερε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.
«Οι δηλώσεις του κ Σαμαρά στο Ζάππειο, μας προτάσσουν ως λύση το ίδιο αναπτυξιακό μοντέλο που καταρρέει και κατέστρεψε την χώρα. Οι προτάσεις του, μας αποδεικνύουν ότι ανήκει σε εκείνο το σπάνιο είδος, που εξαφανίζεται μέρα με τη μέρα, αυτό που δεν καταλαβαίνει τι ζημιά προκάλεσε και τι συμβαίνει σήμερα στον τόπο. Είναι το μόνο είδος που οι Οικολόγοι Πράσινοι επιδιώκουν την εξαφάνιση του, σε όποιο πολιτικό σχηματισμό και αν βρίσκεται. Η χώρα πρέπει να αποδεσμευτεί από την ανακύκλωση των ίδιων πολιτικών, χρειάζεται νέες πολιτικές δυνάμεις, χρειάζεται τους οικολόγους πράσινους» σχολίασαν οι Οικολόγοι Πράσινοι.
«Ο κ. Σαμαράς κατέθεσε στο Ζάππειο το πρόγραμμα ανάταξης της ελληνικής οικονομίας. Αν ακούγεται γνώριμο σε πολλούς, είναι γιατί πρόκειται για σύνθεση του προγράμματος Καραμανλή 2004 για την 'επανίδρυση του κράτους', του Παπανδρεϊκού 'λεφτά υπάρχουν' του 2009 και προβλέψεων του Μνημονίου, για τις οποίες έχει ήδη δεσμευθεί η Ελλάδα» επεσήμανε η ΔΡΑΣΗ και πρόσθεσε πως ο Α.Σαμαράς επέλεξε «τους πελάτες και όχι τους πολίτες». «Μπροστά στα αδιέξοδα, ο κ. Σαμαράς αποφεύγει τα συγκεκριμένα, άμεσα, αποτελεσματικά μέτρα τα οποία θα ανακουφίσουν τους πολίτες και θα ωθήσουν την οικονομία, θα χτυπήσουν όμως το πελατειακό κράτος, και υπόσχεται μαγικές λύσεις. Επιλέγει τους πελάτες αντί τους πολίτες. Οδηγεί το πλοίο στα βράχια -αρκεί να είναι ο ίδιος καπετάνιος» τονίζει η ΔΡΑΣΗ.

«Η παρουσίαση του προγράμματος της ΝΔ σήμερα δεν έκρυβε καμιά έκπληξη: κινήθηκε στο ίδιο ακριβώς μοτίβο της πολιτικής των Μνημονίων και της συγκυβέρνησης, με ακόμη περισσότερες νεοφιλελεύθερες πινελιές! 'Όταν λέμε θα τα αλλάξουμε όλα, εννοούμε όλα!' είπε ο κος Σαμαράς, παρουσιάζοντας τους πολλαπλούς τρόπους με τους οποίους θα ήθελε να συνεχίσει τη ληστεία εις βάρος του εργαζόμενου λαού» ήταν το σχόλιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...