Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

«Το ΠΑΣΟΚ έχει αποβάλει από το σώμα του τον Άκη»

«Το ΠΑΣΟΚ έχει αποβάλλει από το σώμα του τον κ. Τσοχατζόπουλο, τον έχει διαγράψει από τις τάξεις του». Με αυτή τη φράση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος απάντησε στη κριτική της Νέας Δημοκρατίας που επικεντρώνεται τις τελευταίες ημέρες στην σύλληψη του κ. Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε επίσης, μιλώντας στους υποψήφιους βουλευτές του λεκανοπεδίου Αττικής, πως προσωπική ποινική ευθύνη είναι άλλο ζήτημα από την ευθύνη που έχουν κόμματα και κυβέρνησης, ενώ πρόσθεσε πως «αν ξέραμε το 2005 στην εξεταστική τα στοιχεία που βγήκαν στην συνέχεια» θα ήταν διαφορετική η στάση των κομμάτων.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε για το θέμα λέγοντας πως τα στοιχεία βγήκαν από την εξεταστική για τα υποβρύχια και μέσω του σκανδάλου του Βατοπεδίου και κατέληξε λέγοντας «δεν έχουμε ούτε να κρύψουμε, ούτε να συγκαλύψουμε τίποτα».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε πως στις 6 Μαΐου κρίνονται τα πάντα, «δηλαδή αν ο τόπος θα έχει κυβέρνηση και εκτίμησε πως η Ελλάδα έχει διανύσει το συντριπτικά μεγάλο κομμάτι της διαδρομής». Υπογράμμισε επίσης πως «πρέπει να πούμε τι ακριβώς θα συμβεί σε είκοσι μέρες».

Σχετικά με την επομένη των εκλογών ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε πως μπορεί να λέμε συχνά ότι στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, όμως αυτό είναι διαδικαστικό.

«Όταν ο λαός επιλέξει το πολιτικό αδιέξοδο δεν υπάρχει εύκολα δυνατότητα επανόρθωσης. Έχουμε καταφέρει εντυπωσιακή δημοσιονομική προσαρμογή», ανέφερε.

Μιλώντας για όσα προηγήθηκαν υπογράμμισε πως αυτό που έκανε το ΠΑΣΟΚ έπρεπε να γίνει με μεγάλο κόστος φτάνοντας στα όρια του αντιπροσωπευτικού συστήματος. Συμπλήρωσε πως «πρέπει να πούμε ότι αυτό που κάναμε το κάναμε με συγκεκριμένο σχέδιο ανασυγκρότησης». Έθεσε επίσης τον στόχο του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζοντας πως έχουμε συμβιβαστεί με διάχυτη ηττοπάθεια.

Στόχος του ΠΑΣΟΚ, είπε ο κ. Βενιζέλος, είναι η νίκη στις εκλογές, η κατάκτηση της πρώτης θέσης. Αν το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πρώτο κόμμα ο τόπος κινδυνεύει να μείνει στην ακυβερνησία, δήλωσε. «Η αυτοδυναμία όπως την αντιλαμβάνεται η Νέα Δημοκρατία προσκρούει στην κοινή λογική», κατέληξε.

Επίσης έκανε λόγο για τα νέα μέτρα: τον Ιούνιο πρέπει η χώρα να αποφασίσει τα δημοσιονομικά μέτρα μέχρι το 2014 ύψους 11 δισ..

Αναφέρθηκε ακόμη στη συνομιλία του με τον Μπαρόζο την Δευτέρα και ότι συζήτησαν για το δίχτυ προστασίας για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως νέους, ανέργους, υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Αν γίνουν αυτά που λέμε μπορούμε να βεβαιώσουμε ότι δεν θα χρειαστούν άλλες οριζόντιες περικοπές, σημείωσε και εκτίμησε πως χρειάζεται όμως πολιτική σταθερότητα, δημοσιονομική σταθερότητα και άλλο κοινωνικό κλίμα και αυτό θα γίνει μόνο αν το ΠΑΣΟΚ είναι πρώτο κόμμα και αν ο πρόεδρός του είναι εντολοδόχος πρωθυπουργός.

Τέλος εξαπέλυσε επίθεση στην Νέα Δημοκρατία λέγοντας πως η κρίση δεν δημιουργήθηκε το 2009, «όσα λάθη κι αν κάναμε στην διαχείριση της κρίσης». Πρόσθεσε επίσης πως η κρίση εγκαταστάθηκε για καλά τουλάχιστον από το 2007 και ο κ. Σαμαράς παραδέχτηκε ότι το έλλειμμα έφτασε στο 15,8%.

Τέλος επέστησε την προσοχή στους υποψηφίους τονίζοντας πως «έχει μεγάλη σημασία να ακούμε τον κόσμο, αλλά και να εκφραζόμαστε» και κατέληξε λέγοντας πως το κεντρικό ζήτημα είναι η ανάληψη της ευθύνης
για το μέλλον του τόπου.
proto thema online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...