Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Παπαδήμος: Ο λαός αναγνωρίζει τα πλεονεκτήματα της ευρωπαϊκής ενοποίησης


thumb

Για το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας ενόψει των εκλογών της 6ης Μαϊου μίλησε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση με αντικείμενο την «Εθνική στρατηγική για τις εξαγωγές».
«Η μεγάλη πλειονότητα του ελληνικού λαού αναγνωρίζει και γνωρίζει τα ουσιαστικά, πολύπλευρα και διαρκή πλεονεκτήματα της ευρωπαϊκής ενοποίησης και του ευρώ για τη χώρα μας. Πρέπει να τα υπερασπιζόμαστε με εγρήγορση, ιδίως απέναντι σε κραυγές ευρωσκεπτικιστών, ευρωφοβίας και τάσεις περιθωριοποίησης. Και πρέπει να εφαρμόσουμε τις κατάλληλες πολιτικές που μεγιστοποιούν τα οφέλη, αξιοποιούν τις ευκαιρίες και είναι συνεπείς με την ενιαία νομισματική πολιτική που διασφαλίζει τη σταθερότητα των τιμών» τόνισε ο κ. Παπαδήμος.

«Αν μείνουμε σταθερά προσηλωμένοι στους στόχους, θα υπάρξει σταθεροποίηση, βελτίωση και ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας από το δεύτερο μισό του 2013» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας όμως ότι η χώρα μετά την ένταξη στο ευρώ δεν κατόρθωσε να αξιοποιήσει επαρκώς τα πλεονεκτήματα και τις δυνατότητες της ενιαίας αγοράς και του κοινού νομίσματος.
Τέλος ζήτησε για μία ακόμη φορά από της τράπεζες να ενισχύσουν άμεσα την ρευστότητα της
αγοράς.
to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...