Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012

Σ. Μπερλουσκόνι: Ο Ολάντ μπορεί να φέρει «νέα πνοή» στην Ευρώπη

 
Η νίκη του Σοσιαλιστή υποψηφίου Φρανσουά Ολάντ στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας θα μπορούσε να φέρει «ένα νέο άνεμο στην Ευρώπη», υποστήριξε σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
   «Δεν εύχομαι τη νίκη του Φρανσουά Ολάντ, όμως θα μπορούσε να φέρει ένα νέο άνεμο στην Ευρώπη, αρνούμενος για παράδειγμα το δημοσιονομικό σύμφωνο», ανέφερε στους δημοσιογράφους ο Μπερλουσκόνι, ο οποίος παραμένει πρόεδρος του δεξιού Κόμματος της Ελευθερίας.

«Στη Γαλλία δημιουργείται μια κατάσταση σχεδόν παρόμοια με αυτήν που υπάρχει στην Ιταλία. Ο Ολάντ προηγείται με μία μονάδα του Σαρκοζί και εδώ τα κόμματά μας είναι στην ίδια κατάσταση: αν προσθέσουμε όλες τις ψήφους της δεξιάς, βγάζουμε πλειοψηφία της δεξιάς, όπως στην Ιταλία», πρόσθεσε.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών του «Καβαλιέρε», Τζούλιο Τρεμόντι, δεν δίστασε από την πλευρά του να πει ότι ναι μεν ο Σαρκοζί «είναι φίλος», αλλά αν ο ίδιος ψήφιζε στις γαλλικές εκλογές θα επέλεγε τον Ολάντ «επειδή συμμερίζομαι το πρόγραμμά του που περιλαμβάνει θέσεις τις οποίες περιέγραψα στο βιβλίο μου», όπως σημείωσε. «Ο Ολάντ θέλει να ελέγξει τα δημοσιονομικά και να θέσει ισχυρούς περιορισμούς στην κερδοσκοπία. Δεν ξέρω αν οι ιδέες αυτές είναι δεξιές ή αριστερές», κατέληξε ο Τρεμόντι.
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ασφαλισμένοι ΕΟΠΥΥ: Πώς μπορούν να δουν τον προσωπικό φάκελο υγείας τους

Ο ΕΟΠΥΥ, στα πλαίσια της αναβάθμισης των υπηρεσιών που προσφέρει προς τους ασφαλισμένους και τους παρόχους υγείας διαθέτει τη δυνατότητα...